A hazai kis- és középvállalkozásokat kell támogatni

Ha növelni akarjuk a foglalkoztatást, magától értetődő, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat kell támogatni – közölte a KDNP országos választmányának elnöke Békésen. Latorcai János elmondta: a kis- és középvállalkozók (kkv) a legnagyobb munkaadók, összességében 2,7 millió embert foglalkoztatnak, szemben a multinacionális társaságok és beszállítóik 500 ezer dolgozójával. A politikus szerint a kkv-k azonban csak akkor képesek termelőkapacitásukat növelni, így további munkahelyeket teremteni, ha ehhez megkapják a megfelelő, ellenőrzött állami támogatásokat.

Megítélése szerint alapvetően változtatni kell a bankok és a társadalom kapcsolatán is. A jelenlegi kormány a bankokkal szemben nagyon kedvezően járt el, mert semmiféle olyan szabályozás nem történt, ami a bankok tevékenységét alapvetően befolyásolta volna. Véleménye szerint nem született olyan törvényi szabályozás, amelyik az elérhető haszon és a kockázatra vonatkoztatva korlátok közé szorította volna a pénzintézeteket. Bár időközben megszületett egy kódex, amelyet elfogadtak a bankok, ám, mint mondta, ennek igazából jogi következményei nincsenek.
    
A jövendő kormány nehézségeiről szólva azt emelte ki, hogy nem tudják mi, menyi, ezért egy teljes értékű számbavétellel kell kezdeni a kormányzást. Nem tudjuk, hogy még hány darab csontváz van a legkülönfélébb szerződések záradékában, hány helyen vannak még ilyen problémák.
    
A gazdasági szakember további gondnak nevezte: arról sincs egyelőre információ, hogy a közel egymillió kisvállalkozó közül hányan vannak a bedőlés határán. A munkanélküliségről szólva kiemelte, hogy a ráta már átlépte a 10.5 százalékot, ugyanakkor a munkára várók száma meghaladja a 660 ezret. Rendkívül súlyosnak nevezte, hogy a most végző fiatalok közül minden negyedikre a munkanélküliség vár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!