A KDNP a családi adózás és a demográfia ügyét hangsúlyozza a nemzeti csúcson

A KDNP a demográfiai helyzetet és a családi adózás bevezetését tartja a legfontosabb kérdésnek, ezért ezt a két témát kívánja hangsúlyozni a szombati nemzeti csúcson - közölte Halász Zsuzsa csütörtökön. A párt szóvivője elmondta: a KDNP a bérek befagyasztása ellen is szólni kíván, hiszen amellett, hogy ez a bérből és fizetésből élőket érinti, kihat a nyugdíjakra is, azok befagyasztását is jelentené.

A KDNP politikusai a parlamentben, míg a politikusok szakértőikkel közösen rendezvényeken, konferenciákon már több alkalommal felhívták a figyelmet a demográfiai helyzetre, ami a párt szerint a szakadék szélén tántorog. Halász Zsuzsa hozzátette: a helyzet javítása nem képzelhető el a családok támogatása, a családi adózás bevezetése nélkül.

A KDNP már korábban benyújtotta az Országgyűlésnek a családi adózásról szóló törvényjavaslatot, mely szerint a családi adózást több éven keresztül, fokozatosan vezetnék be. Első évben a három- és többgyerekesek, a második évben a két gyermeket nevelők, a harmadik évtől az egy gyermekesek, illetve azok az idősebb házaspárok választhatnák ezt az adózási gyakorlatot, akiknek már felnőtt gyermekeik vannak. Az elképzelések szerint a házasság kötelekén kívül gyermeket nevelőket és a gyermeküket egyedül nevelőket is családnak tekinti, így e kör is élhetne a kedvezőbb lehetőséggel.
   

+

A KDNP kedden jelentette be, hogy a párt elnöke, Semjén Zsolt részt vesz a nemzeti csúcson. A párt szerint Gyurcsány Ferenc javaslata újabb pr-lépés a felelősség áthárítására és a figyelem elterelésére, a javaslat közjogi jelentősége több, mint homályos.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!