A legszegényebbeknek lesz távhő- és gázártámogatás

A hitelkárosultak védelmét, a távhő- és gázártámogatás fennmaradását, valamint a szociális alapellátás erősítését emelte ki a kormány célkitűzései közül Soltész Miklós szociális államtitkár Várpalotán, egy lakossági fórumon. 

Az államtitkár először a város gyermekjóléti szolgálatához látogatott, ahol tájékoztatták arról: van már olyan tanuló, aki túllépte az ötven óra igazolatlan hiányzást. Az államtitkár kijelentette: rá kell bírni mindenkit arra, hogy a gyereke iskolába járjon. 
(Az Országgyűlés június 28-án fogadta el azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelező tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzője elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését).
    
Hári Noémi családgondozó kitért arra: a gyermekjóléti szolgálatnak egyre több családon belüli bántalmazási esettel kell foglalkoznia, és az iskolai hiányzások száma is növekszik már az általános iskola tanulói között is. Mint mondta, a szülő gyakran az iskolától tudja meg, hogy hiányzik a gyermek az óráról.
    
Soltész Miklós a várpalotai idősek klubjában azt hangsúlyoztaÍ: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a gazdasági tárcával közösen azon dolgozik, hogy a jövőre már a szocialisták tervei szerint teljesen megszűnő távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik segítségre szorulnak, mert a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek.   

Soltész Miklós a várpalotai ápoló otthonban arról beszélt: a szociális tárca tervei szerint 2011 elején olyan uniós pályázatokat ír majd ki, melyek szociális intézmények felújítására, építésére irányulnak.
    
Az ápoló otthonban megjelent szakmai szervezetek képviselői azt hangsúlyozták: egyre több gyermek kerül átmeneti nevelés alá, és egyre több a beteg hajléktalan a városban.
    
A várpalotai lakossági fórumon a hitelkárosultak védelmét emelte ki. Arra is kitért, hogy a segélyezés rendszerének azokat kell szolgálnia, akik tényleg rászorulnak.
    
Talabér Márta, a Fidesz-KDNP szövetség által támogatott polgármesterjelölt felhívta a figyelmet arra, hogy a város szűkös költségvetése kevés mozgásteret biztosít a gondok orvoslására.  Ígérete szerint, ha elnyeri a polgármesteri tisztséget legfőbb feladatának a már elnyert pályázatok sikeres megvalósítását tekinti.
    
Megjegyezte: a városnak nagy a lemaradása az oktatási intézmények infrastruktúrájában, és az ápolási otthon új épületbe való költöztetésére is nagy szükség van.

Hangsúlyozta amennyiben a Fidesz-KDNP szövetség jelöltjei kapnak bizalmat a választók többségétől, úgy a képviselőtestület minden egyes döntésével a város érdekeit fogja szolgálni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!