A médiaalkotmány jogokat teremt, a jogállamot nem korlátozza

A Kereszténydemokrata Néppárt) értetlenül áll az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) magyar médiaszabályozást kritizáló állásfoglalása előtt, amely álláspontjuk szerint oktalanul bírálja a tervezett szabályozást. Miközben a szervezet a politikai befolyásolás lehetőségével vádolja meg a magyar médiahatóságot, szakmai érvek nélkül éppen maga avatkozik be politikai állásfoglalással a magyarországi szabályozásba – olvasható párt által kiadott közleményben.  

A kommünikében felidézik, hogy a Pálffy István kereszténydemokrata képviselő által beterjesztett módosító indítvány szerint mindenkinek joga van egy teljes, szabad versenyben folyó újságíráshoz való hozzáféréshez. A KDNP médiaszakembere olyan jog alapítását is javasolja, amely a közönség alapvető jogaként határozza meg a közmédián keresztül az oktatáshoz és a neveléshez való hozzáférést is, és számos ponton könnyítené és segítené a szerkesztői és újságírói szabadság megvalósulását - írták.
    
Mindezek a KDNP-javaslatok a szabad médiatér kiterjesztésének fontos garanciái lehetnek, amelyek számos európai ország szabályozásában is megtalálhatóak.
    
A KDNP ezért értetlenül áll az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének közleménye előtt, amely a KDNP javaslatainak ismerete nélkül, vagyis oktalanul bírálja a tervezett magyar médiaszabályozást – áll a közleményben.

Kedden egy jogi szakvélemény alapján ismét a magyar médiacsomag módosítását szorgalmazta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője. A Bécsben kiadott sajtóközleményében Dunja Mijatovic egyebek között azt írta, hogy a magyar médiacsomag nagyon komoly aggodalomra ad okot. A sajtószabadság-képviselő levelet intézett a tárgyban a magyar külügyminiszterhez. "Ha változatlanul hagynák, akkor erőteljesen korlátozná a médiapluralizmust, a sajtó függetlenségét, megszüntetné a közszolgálati média függetlenségét, és bénító hatással lenne a demokráciában alapvető fontosságú szabad véleménynyilvánításra és nyilvános vitára" - idézett a bécsi közlemény a levélből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!