Az állampolgárok aktív részvétele nélkül Európa kiüresedik

Surján László szerint nélkülözhetetlen a valódi részvételi demokrácia megvalósulásához, hogy az unió állampolgárai részt vegyenek az európai választásokon. Erről az EP alelnöke az EP és az európai keresztény és nem keresztény egyházak, valamint a nem vallási szervezetek képviselőivel tartott, általa elnökölt, szokásos éves találkozóján beszélt. Úgy vélte, hogy az állampolgárok aktív részvétele nélkül Európa kiüresedik, és elveszíti lényegét.

Surján László megítélése szerint általános trend Európában, hogy a válság okozta nehézségek miatt a közösségi gondolkodás helyett egyre inkább kiábrándulnak az emberek az Európai Unióból. A politikus úgy látja, ez a kiábrándultság gyakran oda vezet, hogy a polgárok visszahúzódnak az európai politikától, gyakran a kampánytól és a választásoktól is.

„A 2014-es EP-választás kulcsfontosságú lesz, hiszen az euroszkepticizmus terjedése pont a szélsőséges eszmék képviselőinek kedvez. Ha Európa józan gondolkodású polgárai távol maradnak az urnáktól, az európai politika könnyen az ellenségeskedésen, önzésen, az alapvető erkölcsi normák megkérdőjelezésén alapuló, veszélyes irányt vehet” – húzta alá Surján László.

„Közös felelősségünk, hogy a demokrácia lehetőségeit kihasználva olyan emberek vezessék az uniót, akik a polgárok kulturális, spirituális, erkölcsi meggyőződését képviselik” – hangoztatta a KDNP-s EP-képviselő. Közleménye végén Surján arra biztatta az európaiakat, hogy vegyenek részt aktívan az európai kampányban, illetve a választásokon.

„Csak így érhetjük el, hogy európaiságunk alappillérei visszatükröződjenek a mindennapi politikai döntésekben” – érvelt az aktív szerepvállalás mellett az EP alelnöke, aki szerint felelőtlenség, ha a választók lemondanak arról a lehetőségről, hogy olyan képviselőket válasszanak, akik kitartanak az alapvető értékek és erkölcsi normák mellett az uniós döntéshozatalban.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!