Az emberi jogok és a keresztény értékek győzelme a strasbourgi ítélet

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az emberi jogok, a keresztény értékek és a magyar állam győzelme is a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság pénteki ítélete. Az Európai Emberi Jogi Bíróság nagytanácsa pénteken közzétett ítéletében kimondta, hogy nem ellenkezik az emberi jogi előírásokkal, ha feszület van az olasz állami iskolák osztálytermeiben. Ezzel véglegesen pont került arra az évek óta húzódó ügyre, amelyben a strasbourgi testület első fokon eljárt bírói tanácsa még a panaszosoknak adott igazat, és úgy foglalt állást, hogy az állami iskolákban a feszület elhelyezése ellentétes a szülőnek azon jogával, miszerint eldönthetik, milyen szellemiségben neveljék és oktassák a gyermekét.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke üdvözölte a testület döntését. A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy a magyar kabinet kormányhatározatban támogatta az olasz álláspontot a kereszt védelmében, így ez az ítélet az emberi jogok, a keresztény értékek és a magyar állam győzelme is egyben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!