Az idei március 15-e a cselekvés napja lett

Sajnos az idei esztendőben március 15. nem az ünnep, hanem a cselekvés napja lett – mondta Áder János újságíróknak, miután péntek kora délután látogatást tett az operatív törzsnél, hogy tájékozódjon az időjárás miatt kialakult helyzetről. Az államfő az Országos Rendőr-főkapitányság épületében tett mintegy háromnegyed órás látogatását követően elmondta, hogy most már több mint 24 órája katasztrófahelyzet van az ország legnagyobb részén, hatalmas hófúvások nehezítik a közlekedést, sok település van elvágva a külvilágtól.

 

Áder János közölte, azért jött a Teve utcai székházba, hogy tájékozódjon arról: mi történt az elmúlt 24 órában és mire számíthatnak azok, akik még bajban vannak, akikhez még nem érkezett el a segítség. Mint mondta, az ORFK munkatársai arról tájékoztatták, hogy mintegy 12 ezer embert sikerült már kimenekíteni közutakról a hó fogságából, és sikerült őket biztonságos helyre juttatni.

A köztársasági elnök a neki adott tájékoztatás alapján azt közölte, még háromszáz ember vár arra, hogy kikerüljön a hó fogságából. Az államfő reményét fejezte ki, hogy legkésőbb estére mindenki biztonságba kerül. Ezen sok ezer ember dolgozik - tette hozzá.

Áder János köszönetet mondott a tűzoltóknak, a rendőröknek, a katonáknak és a katasztrófavédelmi dolgozóknak munkájukért. Arra bíztatta őket, hogy „a maradék erejüket feszítsék meg, hogy a még bajban lévőkön is segíteni tudjanak”. Az államfő köszönetet mondott továbbá a polgármesterek segítőkészségéért, és mindazoknak az embereknek, akik segítettek a bajbajutottakon.

„Reméljük, hogy az idő hamarosan kegyesebb lesz hozzánk, és mindazok, akik még várnak a segítségre (...) néhány óra múlva már csak egy rossz álomként emlékeznek vissza arra, ami az elmúlt 24 órában velük történt” – fogalmazott a köztársasági elnök.

Áder János nem sokkal délután két óra után érkezett az ORFK székházához, az épület előtt Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője fogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!