AZ IKSZ tiltakozik a homoszexuálisok menete ellen

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tiltakozik a meleg méltóság menetének megrendezése ellen – mondta Kállay Katalin, az IKSZ szervezője szombati fővárosi sajtótájékoztatójukon. Gaal Gergely, az IKSZ alelnöke azt mondta: tiltakoznak az ellen, hogy Európa egyik legpatinásabb sugárútja ilyen és ehhez hasonló felvonulások színtere lehessen.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tiltakozik a meleg méltóság menetének megrendezése ellen – mondta Kállay Katalin, az IKSZ szervezője szombati fővárosi sajtótájékoztatójukon. A budapesti Deák téren, a menet tervezett útvonalát lezáró kordonok előtt azt hangsúlyozta: a felvonulás biztosítása rengeteg anyagi eszközt emészt fel, a menet korlátozza a forgalmat és megbotránkoztatja az embereket.

Gaal Gergely, az IKSZ alelnöke azt mondta: a felvonulást egyes résztvevő szélsőséges csoportok, az eddigi évek tapasztalatai szerint arra használják fel, hogy magamutogató, provokáló, polgárpukkasztó hajlamaikat itt éljék ki. Mint mondta, tiltakoznak az ellen, hogy Európa egyik legpatinásabb sugárútja ilyen és ehhez hasonló felvonulások színtere lehessen.

Jól látható, hogy a kormányzat évek óta nyomást gyakorol a budapesti rendőrségre, hogy engedélyezzék a menetet – tette hozzá Kállay Katalin. Korábban a főkapitányt kényszerítették álláspontjának megváltoztatására, idén pedig Draskovics Tibor miniszter előlegezte meg a rendőrségi engedélyt. Kitért arra is, hogy a melegfelvonulás megrendezését nyilvánvalóan a melegek közül is sokan károsnak tartják megítélésük szempontjából. A menet megtartása és népszerűsítése ezen felül rendkívül káros lehet az egyébként is rossz mentális állapotban lévő magyar társadalomra és a védtelen fiatalok erkölcsi fejlődésére.

Gaal Gergely kifejtette: 2009-ben, a GYES- és GYED-támogatások és a családi pótlék megkurtításának évében, amikor Magyarországon évtizedek óta demográfiai válság van, különösen fontos a családok védelme. Minden olyan társadalmi megnyilvánulás, ami az egészséges és természetes családmodellt gyengíti, kárt okoz a magyar társadalom egészének, súlyosan veszélyezteti hazánk jövőjét. Kijelentette: a kormányzat egyre kevésbé támogatja a családokat, és szemmel láthatólag az olyan felvonulások megrendezésére, mint a szombati menet, jut forrás, miközben a családtámogatásokat kurtítják. Ezt felháborítónak tartjuk – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!