Az ország a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány súlyos örökségét nyögi

A KDNP szerint az ország azt „a súlyos örökséget nyögi”, amelyet a Gyurcsány-Bajnai vezetésű kormányok akasztottak a nyakába. A kisebbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében példaként említette az ország egykori vezetői által „nyakló nélkül felvett hiteleket” vagy akár a sokszorosra nőtt rezsiköltségeket. A Fidesz szerint veszélyesek és szélsőségesek a volt miniszterelnökök által képviselt gazdaságpolitikai elképzelések.

A kisebbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében példaként említette az ország egykori vezetői által „nyakló nélkül felvett hiteleket” vagy akár a sokszorosra nőtt rezsiköltségeket.

Gyurcsány Ferenc önkényuralmat, reménytelenséget emleget, miközben a leghazugabb módon bélyegzi fajelméletes koncepcióval a jobboldalt. Nácikkal riogat és életteret emleget – írták, hozzátéve: veszélyes húrokat penget a bukott kormányfő mindezzel, s a pillanatnyi politikai haszon eléréséért, úgy látszik, semmitől sem riad vissza.

A volt miniszterelnök ellenzéki összefogást, új kormányzást sürget: régi ideológiával, régi pártkatonákkal, régi módszerekkel – állapították meg.

Kiemelték: a KDNP egyetért azzal, hogy mindenkinek tennie kell azért, hogy egy jobb Magyarország épüljön, ez minden állampolgárnak kötelessége is. Nem mindegy azonban, hogy hosszú távon, nemzeti érdekekben gondolkodva vagy rövid távú politikai sikereket hajszolva képzeljük-e el az ország jövőjét megalapozni.

A Fidesz-KDNP szövetség mindent megtesz, hogy megvédje az embereket a heves kirohanásokat sem nélkülöző Gyurcsány Ferenc rögeszméitől – zárul a kommüniké.

Fidesz: veszélyes és szélsőséges Gyurcsány és Bajnai gazdaságpolitikája

Veszélyesnek és szélsőségesnek nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök által képviselt gazdaságpolitikai elképzeléseket keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté szerint a két politikus programja gyakorlatilag ugyanaz: adóemelés, a bankadó és a családi adókedvezmény megszüntetése vagy csökkentése.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének keddi évértékelő beszédével egy időben tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta: Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együtt tette tönkre az országot, és jelen pillanatban csak egy különbség van köztük: „Gyurcsány bevállalja, Bajnai pedig sumákol”, a mondanivalójuk, az észjárásuk és a programjuk azonban nagyjából megegyezik.

Mint fogalmazott, „két ember, két nap, egy program”: hétfőn Bajnai Gordon ismertette a bankárprogramot, kedden pedig Gyurcsány Ferenc folytatja.

Kocsis Máté szerint ha a két volt miniszterelnökön múlna, akkor a bankadót és a családi adókedvezményt megszüntetnék vagy csökkentenék, a családok támogatását visszaadnák a bankoknak, és emelnék az adókat. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: „ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy a progresszív adózás adóemelést jelent. Gyurcsány 40 százalékban határozta meg, Bajnai még ahhoz is gyáva volt, hogy bevallja, mennyivel”.
A fideszes politikus közölte azt is, hogy a DK programjából világosan kiderül, ismét ingatlanadót, tandíjat és vizitdíjat vezetnének be, Bajnai Gordon ezekben a kérdésekben is „sumákol”.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!