Az ország többsége kitart a kormány mellett

Messze a Fidesz-KDNP pártszövetségre adnák legtöbben a voksukat– derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. Egy most vasárnap esedékes választáson a jogosultak 61 százaléka venne részt, körükben pedig a leadott szavazatok 39 százalékát a Fidesz–KDNP pártszövetség szerezné meg. Az MSZP 16, a Jobbik 13, az Együtt 2014–PM 10, az LMP 6 százalékot kapna.

Ezek alapján, az egy hónappal korábbi eredményekhez képest valamennyi párt 1 százalékot veszített népszerűségéből, kivéve az Együtt 2014–PM, amely a mostani felmérés szerint egy százalékkal több szavazathoz jutna. A felmérésben a pártválasztók mellett 7 százalék azok aránya, akik pártpreferenciájukban még bizonytalanok, de kormányváltást szeretnének.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság harmada (33 százalék) vallotta magát a Fidesz–KDNP, több mint ötöde (22 százalék) az „összefogásra kész baloldal”, tizede (11 százalék) pedig a radikális Jobbik táborába tartozónak. Kevesebb mint egy évvel a választások előtt továbbra is 28 százalékos a bizonytalanok, rejtőzködők és biztosan nem szavazók tábora. A Nézőpont Intézet úgy véli: „az ellenzéki pártok számára komoly növekedési potenciált jelent”, hogy az úgynevezett

Kitértek arra is, hogy a baloldali pártok versenyében csökkent – „de továbbra is jelentős” – a különbség az MSZP és az Együtt 2014–PM között, előbbit a felmérés szerint az összes megkérdezett 13 százaléka támogatja, utóbbit pedig 8 százaléka. A Jobbikot 11 százalék támogatja az összes megkérdezett körében. Kiemelték továbbá, hogy a jövő évi választásokban az LMP „a mérleg nyelve lehet”, hiszen népszerűsége újra magasabb a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos szintnél.

A miniszterelnök a legnépszerűbb

Orbán Viktort tartják a legalkalmasabbnak miniszterelnöki posztra – derült ki a Medián felméréséből, mely egyébként elsősorban a baloldali erőviszonyokra fókuszált. Karácsony Gergely egykori kenyéradója szerint a kormányváltást akarók körében fölényesen vezet Bajnai Gordon Mesterházy Attilával szemben. Orbán február óta jelentősen növelni tudta támogatóinak számát, míg Bajnai támogatottsága csökkenő tendenciát mutat – derült ki a Századvég áprilisi közvélemény-kutatásából. A Nézőpont pedig arra jutott, Orbán Viktorral egy mostani választáson nem versenyezhetne senki, Mesterházy viszont nincs is olyan sokkal lemaradva Bajnai mögött.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!