Bajnai első gondolata, hogy alkut kell kötni a szolgáltatókkal

A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak a tehercsökkentési programjuk ismertetésekor is az volt az első gondolata, hogy alkut kell kötni az energiaszolgáltatókkal, és további kedvezményeket kell nekik adni. A kormánypárti képviselőcsoport így reagált arra, hogy az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség ma közölte: ha kormányra jut, épületfelújítási programot kezd, amellyel hét év alatt a lakások kétharmadában csökkenthető lesz a fűtésszámla.

A választási szövetséget vezető Bajnai Gordon azt is mondta, hogy növekedési alkut kötnének az energiaszolgáltatókkal: arra ösztönöznék őket, hogy vegyenek részt pénzzel a beruházásokban, és ennek egy részét leírhatnák az adójukból.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz-frakció az elhangzottakat úgy kommentálta: lakóingatlanok energiakorszerűsítését segítő programok ma is vannak, a rezsicsökkentés pedig ezen felüli intézkedés a magyar családok támogatására. „Bajnai Gordon ezt a plusz segítséget venné el az emberektől” – írták.

A volt miniszterelnök első gondolata most is az – folytatták –, hogy alkut kell kötni a szolgáltatókkal, és további kedvezményeket kell nekik adni. A Fidesz szerint azonban a szolgáltatókkal már elég alkut kötöttek a korábbi kormányok, „hagyták, hogy ezermilliárd forint profitot vegyenek ki az emberek zsebéből”.

A Fidesz nem hagyja, hogy „a profitjukat féltő szolgáltatók és az őket képviselő politikusok” elvegyék ezt a rezsicsökkentés nyújtotta segítséget – zárta közleményét a kormánypárti frakció.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!