Bátorságra ma is szükség van

Harrach Péter szerint 1848-49 egyik legfőbb üzenete a szabadság szeretete és a bátorság. A KDNP parlamenti frakcióvezetője a nemzeti ünnepen, Márianosztrán elmondott beszédében – amelyet az MTI-nek telefonon foglalt össze – arról is beszélt, hogy szabadságunk megvédése miatt a mai nemzedéknek is szüksége van bátorságra, hogy sikerrel küzdhessen meg a belső és külső erőkkel. A kereszténydemokrata politikus e küzdelmet különösen időszerűnek nevezte.

A kereszténydemokrata politikus e küzdelmet különösen időszerűnek nevezte, mert például „a rezsicsökkentést célzó kormányintézkedések sértik a többnyire külföldi érdekeltségű szolgáltató cégeket”. Mivel veszélyeztetve érzik a nálunk szerzett busás profitjukat, a nagy haszon megvédésére idehaza és a nemzetközi politika színterén támadásokat indítanak az ország ellen – fogalmazott.

Véleménye szerint ezen akciók hátterében gyakran munkálkodnak a nálunk profitot termelő külföldi cégek mögött álló kormányok is, amelyek különböző köntösbe rejtve – például az alkotmány módosítását kifogásolva – próbálják meg elgáncsolni a magyar kormány törekvéseit. Márpedig az unió országai közül a lakosság átlagkeresetéhez viszonyítva Magyarországon a legmagasabbak a háztartások rezsiköltségei, ami nagyon megnehezíti a családok napi megélhetését – húzta alá a politikus.

A kormány családokat védő erőfeszítéséhez az emberek kinyilváníthatják támogatásukat, ily módon a 1848-49-es elődök példájából merítve a nemzeti egységre törekvéssel olyan erőt mutathatunk, amely segít a küzdelem sikeres megvívásában – mondta Harrach Péter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!