Biztosított az autizmussal élők támogatása

Az idén is biztosítja a kormány az autizmussal élők támogatását, és hazai, valamint EU-forrásokból támogatják a fejlesztéseket. Hazai költségvetési forrásból az autizmussal élők számára összesen 245 millió forintot biztosított a kormány – írta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kereszténydemokrata parlamenti államtitkára

Az Autisták Országos Szövetségének költségvetési támogatása is biztosított minden évben, az összeg folyamatosan emelkedik: 2010-ben 40 millió forint, 2013-ban 50 millió forint, idén pedig 55 millió forint.

2011 óta az autizmussal élők számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása is megvalósul, az összeget 2014-ben megduplázta a kormány, így 190 millió forintot biztosít azóta erre a célra - jelezte.

Kitért arra is, hogy európai uniós pályázatok révén a kormány összesen 774 millió forintos keretösszegből támogatta az autisták ellátását az autista személyek ellátórendszerére vonatkozó pályázatán belül.

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők megkapjanak minden esélyt és lehetőséget arra, hogy ugyanúgy élhessenek, mint mások. A kormány senkit nem hagy ellátás nélkül – írta válaszában a parlamenti államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!