A ciklus végéig elkészül az M44-es

A következő önkormányzati ciklus végére mindenképpen elkészül az M44-es, amely egy négysávos, modern, európai közlekedési útvonal lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a békéscsabai Csaba Televíziónak. A kormányfő kifejtette: lehet, hogy a Kecskemétről Békéscsaba felé vezető M44-es nem autópálya, hanem autóút lesz, de kivette a „nagyesküt” Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterből, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út.

Orbán Viktor ugyanakkor jelezte, hogy egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.

A miniszterelnök az interjúban szólt arról is, a jövő a munkahelyteremtés politikájáé, ezért a kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget – ami néhány tízmilliárd forint is lehet –, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre. S hogy „ne legyen marakodás a város meg a falu között”, a megyei közgyűlések is kapnak egy elkülönített forrást megyei gazdaságfejlesztésre - tette hozzá.

A kormányzati intézkedések közül Orbán Viktor – mint mondta – a rezsicsökkentésre a legbüszkébb, mert azzal véget ért az a korszak, amikor a nagy, elsősorban nemzetközi közszolgáltató cégek „hét bőrt is lehúztak egy magyar családról”.

Arra is büszke – folytatta –, hogy a kormány elszámoltatja a bankokat, ami több, mint egy pénzügyi manőver, mert ezzel „győzött az igazság”.

A Fidesz-KDNP békéscsabai polgármesterjelöltjéről, Hanó Miklósról a kormányfő azt mondta: kisgazda hagyományt képvisel, ami fontos, mert Békéscsaba egy mezőgazdaságból kinőtt polgárváros.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!