A családok erősítése globális felelősség – Hölvényi György sajtóközleménye

A Család Nemzetközi Évének 20. évfordulója alkalmából tartott ENSZ Közgyűléshez kapcsolódóan „A család megerősítése a fenntartható fejlődésért” címmel nemzetközi családpolitikai konferenciát szervezett a Political Network for Values szervezet. A magyar idő szerint péntek esti órákban New Yorkban kezdődött konferencián beszédet mondott Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, a magyar küldöttség vezetője. 

Beszédében Balog Zoltán bemutatta a magyar kormány családbarát intézkedéseit, valamint kiemelte, hogy a kormány családpolitikája egyre inkább a gyermeknevelés mellett dolgozó családok támogatására helyezi a hangsúlyt.

Az évforduló alkalmából összehívott közgyűlés célja, hogy az ENSZ által 1994-ben megfogalmazott nemzetközi családpolitikai célok megvalósítását előmozdítsa és a mai kihívásokhoz igazítsa. Az ENSZ a családpolitikai kezdeményezések előmozdítását támogatja a családokat sújtó szegénység elleni küzdelem; a munka és a család közötti egyensúly megteremtése; valamint a társadalmi integráció, generációk közötti szolidaritás terén.

A magyar delegáció tagjaként a közgyűlésen részt vett Hölvényi György néppárti EP-képviselő is. „Az ENSZ-ben megfogalmazott prioritások összhangban állnak hazánk családpolitikai célkitűzéseivel, és a családtámogatás terén eddig meghozott intézkedésekkel. Elengedhetetlen, hogy a családok kellő figyelmet kapjanak az előkészület alatt lévő, és a következő évek fejlesztéspolitikai céljait meghatározó ENSZ dokumentumokban” – hangsúlyozta Hölvényi György.

A péntek esti konferencián a Családok Világkongresszusától Familias et Veritas díjat kapott Jaime Mayor Oreja, a European Ideas Network nevű think tank korábbi elnöke, az Európai Néppárt frakciójának korábbi alelnöke és korábbi spanyol belügyminiszter. A rendezvényen az Európai Néppárt képviseletében jelen volt Hölvényi György és Oreja munkássága kapcsán elmondta: „Volt képviselőtársam évek óta kiáll a családtámogatási politikák mellett, a  díjhoz őszintén gratulálok neki”.

Háttér:

A ‘Familias et Veritas’ díjat a „természetes családok támogatására létrehozott szervezetek és hálózatok építéséért” ítéli oda minden évben a Családok Világkongresszusa (World Congress of Families). http://www.politicalnetworkforvalues.org/home.html

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!