A családok támogatása társadalmi kérdés

Mindig és minden kormányzatnak az kell, hogy legyen az első számú feladata, hogy lehetőségeihez mérten a nemzet összes tagjának boldogulását szolgálja. A szegénység elleni küzdelem világnapján tudatosítanunk kell önmagunkban és minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb embertársunknak kelljen nélkülöznie, bár tudjuk a szegénységet megszüntetni nem lehet.

Ma Magyarországon a legnehezebb helyzetben a gyermekek és az őket nevelő családok vannak. Az ő megsegítésük nem egyszerű segélyezési probléma, hanem olyan társadalmi kérdés, amely az ország egészének jövőjét érinti. A KDNP, mint a családok pártja, ezért tart fontosnak és ezért kezdeményez olyan intézkedéseket, amelyek nem csak a pillanatnyi, hanem a következő időszak problémáit is orvosolják. Ezért jött létre a családi adókedvezmény rendszere, és éppen a legrosszabb helyzetben lévők segítésére kerül most kibővítésre, ezért szeretnénk a családi csődgondnokok intézményét bevezetni és ezt a célt szolgálja a rezsicsökkentés és a devizahitelesek megsegítése is. Mindezen intézkedések azonban nem elégségesek a civil társadalom segítsége nélkül. A különböző (egyházi) karitatív szervezetek egész országot behálózó csoportjai a mindennapok küzdelmeiben támogatják a szegénységben, nehézségben élőket. A szegénység elleni küzdelem világnapján ezért köszönettel tartozunk mindazoknak, akik akár hivatásszerűen, akár önkéntesként segítik ennek a súlyos társadalmi problémának a felszámolását.

II. János Pál pápa úgy vélekedett, hogy „szakítani kell azzal a szemlélettel, amely a szegényeket - embereket és nemzeteket - mintegy tehernek, kellemetlen tolakodóknak tekinti, akik azt akarják elfogyasztani, amit mások megtermeltek.” A szegénység egy állapot, amelyből kitörni nem egyszerű feladat, visszaszorítása, a legnehezebb körülmények között élők fokozott támogatása közös feladatunk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!