Egyedül a Fidesz-KDNP képviselheti méltón a nemzetet Brüsszelben

Egyedül a Fidesz és a KDNP szövetsége képviselheti méltón a nemzetet Brüsszelben, Strasbourgban, az Európai Unióban – mondta a Fidesz-KDNP listájának harmadik helyén induló Tőkés László  Miskolcon, a pártszövetség európai parlamenti választási kampányrendezvényén. A volt református püspök, aki jelenleg is képviselő az Európai Parlamentben, ezt saját tapasztalatára hivatkozva jelentette ki, emlékeztetve, hogy 2007-től ott van Brüsszelben, 2010-től pedig Magyarország képviselője is.

„A Fidesz a lovon ül, a Jobbik átesik a ló egyik oldalára, az utódkommunisták, a darabjaira hullott szocialisták pedig átestek a ló másik oldalára” – fogalmazott Tőkés László, leszögezve: A magyarság érdekeinek védelmében, valamint a jobboldali és a baloldali szélsőségekkel szemben is fel kell venni a harcot az Európai Parlamentben.

Megfogalmazása szerint 1956 óta nem volt ilyen nagy „nemzeti egymásra találás”, a nemzeti együttműködés rendszerében megvalósult legátfogóbb nemzeti egység ugyanakkor nem állhat meg a határon, arra van szükség, hogy kiterjedjen az egész nemzetre. A Fidesz vezette kormány hitet tett amellett, hogy közösséget vállal a külhoni, az idegenbe szakadt magyarokkal, „ezt a Magyarországot akarom látni mindörökké” – jelentette ki Tőkés László, akinek szavait a mintegy 150-200 ember lelkes tapssal fogadta.

Az EP képviselő, képviselőjelölt megköszönte, hogy a mostani választásra kialakult egy nemzeti lista a Fidesz-KDNP égisze alatt, amelyen ő is szerepel. Az unióról szólva elmondta: megítélése szerint nincs helye semmilyen kizárólagosságnak, semmilyen végletességnek, az egység, a sokszínűség elve alapján Magyarország egyenrangú tagja, nemzete az uniónak. Ugyanakkor a határon túl élő magyaroknak, magyar közösségeknek is meg kell találniuk ebben a sokszínűségben az egységet - tette hozzá Tőkés László.

Csöbör Katalin, Miskolc Fidesz-KDNP-s egyéni országgyűlési képviselője a rendezvényen azt mondta: tíz évvel Magyarország uniós csatlakozása után „joggal köszönhetjük meg a Nyugatnak és az Európai Uniónak, hogy felelősséggel vállalta fel, hogy Közép-Európa nemzetei a szabad világhoz tartozhassanak ismét”. Ugyanakkor a helyzet az elmúlt négy évben sokat változott, „Magyarországnak immár van saját álláspontja”, van cselekvőképessége, és „megint visszanyertük önbizalmunkat”, és ez megjelenik minden nemzetközi porondon – emelte ki Csöbör Katalin.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!