Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei húsvétkor

Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet. Erdő Péter bíboro nagycsütörtökön főpapi szentmise keretében megáldja a szent olajat a budapesti Szent István-bazilikában. A szertartás alkalmával újítja meg a főegyházmegye papsága papi ígéreteit. Ugyancsak csütörtökön a főpásztor szertartás keretében az utolsó vacsorára emlékezik az esztergomi bazilikába.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatalának közleménye szerint a bíboros nagypénteken Esztergomban hirdet igét. Nagyszombat este a budapesti Szent István-bazilikában ő vezeti húsvét vigíliájának szertartását. Ugyanebből az alkalomból az esztergomi bazilikában Paskai László bíboros, nyugalmazott érsek celebrál szentmisét. Húsvétvasárnap Esztergomban mutat be ünnepi szentmisét Erdő Péter.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli püspök húsvétvasárnap úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét a debreceni Nagytemplomban - tájékoztatta a Tiszántúli Református Egyházkerület az MTI-t.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke közölte az MTI-vel: húsvétvasárnap a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

Húsvétkor a keresztény világ annak állít emléket, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta a hívőket bűneiktől, így hitük szerint az üdvösségre, az örök életre vezette őket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!