Elfogadhatatlan, hogy a gyermekétkeztetésen spórolna a kormány!

A Fidesz–KDNP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a jövő évi költségvetésben a gyermekétkeztetésen akar spórolni – mondta Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokrata politikus azt mondta, miközben Bajnai Gordon miniszterelnök és a szocialisták a válságból való kilábalást ecsetelik, addig a hozzájuk kötődő „munkások talicskával tolják ki a közpénzeket”.  Hozzátette: miközben száz és százmilliókat költenek végkielégítésekre, állami cégek vezetőinek fizetésére, vagy 24 milliárd forintot terveznek digitális táblák vásárlására, addig a kedvezményes és támogatott étkezetést az oktatási intézményekben, a fogyatékos gyermekeknél, az időseknél és a szociálisan rászorulóknál drasztikusan megkurtítják.

„Minek kell digitális tábla, amikor az iskolában nem tudják az étkeztetést sem biztosítani a gyermekeknek?” – kérdezte a politikus.

Mint kifejtette: a jövő évi büdzsé tervezetében az szerepel, hogy az óvodai, iskolai, kollégiumi diákétkeztetés támogatása egyharmadára csökkenne, az idei 65 ezer forintról 22 500 forintra. Összesen mintegy egymillió gyermek sorsán akar a kormány szabad demokrata politikusok segítségével egy tollvonással „megszorítani” – mondta Soltész Miklós. Szavait alátámasztandó utalt Ferge Zsuzsa professzor méréseire, melyek szerint 2002 óta megduplázódott a tizenöt évesnél fiatalabbak körében a szegények száma, ami mára eléri a 850 ezret. Őket támadja leginkább a kormány, amikor az óvodai, iskolai, kollégiumi diákétkeztetés támogatását egyharmadára csökkentené, az idei 65 ezer forintról 22 500 forintra – fűzte hozzá.

Soltész Miklós külön szólt arról a közel 102 ezer, az önkormányzatoktól szociális juttatásban részesülő emberről, akiknek az étkezési támogatását napi 175–250 forintról 152 forintra csökkentenék. „Ez teljesen nevetséges és elfogadhatatlan, ebből már egy kiló kenyeret sem lehet vásárolni” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

A képviselő szerint „minden épeszű szakember tudja, hogy ha ezen a területen nagy elvonásokat hajtanak végre, az a későbbiekben sokszoros károkat okoz, s végül többe fog kerülni.”

A Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében Soltész Miklós felszólította a szocialistákat, hogy vonják vissza az embertelen költségvetést, mert csak tovább tetézik a bajt, és veszélyes, visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!