Előnyt élveznek a fogyatékkal élőket foglalkoztatók

Ecsetgyárat nyitott a Főkefe Nonprofi Kft. Szegeden; az üzemben foglalkoztatott tizennyolc ember közül tízen megváltozott munkaképességű dolgozók. Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az üzem átadóünnepségén elmondta, a kormány azzal a céllal látott hozzá a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatási rendszerének átalakításához, hogy ne csak a támogatás maradjon meg, hanem piacot is teremtsen e cégek termékeinek.

Az államtitkár hangsúlyozta: ennek érdekében módosították egyebek között a közbeszerzési törvényt, így a tendereken előnyt élveznek az érintett vállalkozások. A szegedi üzem megnyitása része annak a munkahelyteremtési programnak, amelyben a SZEFO Zrt. orosházi varrodájában száz, a Kézmű Kft. Hajdúnánáson kétszáz új álláslehetőséget teremtett – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.  

Szabó György, a Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta, a cég átalakítása során az elmúlt egy évben megszüntették a veszteséges tevékenységeket, és bővítették a hasznot termelő ágazatokat. Ennek köszönhetően a 76 egységben mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztató cég 240 új munkahelyet teremt az év végéig többek között Komlón, Tiszafüreden, Dabason és Körmenden.  

Az évi 5 milliárd forintos forgalmú állami tulajdonú vállalkozás dolgozóinak 90 százaléka megváltozott munkaképességű – tette hozzá.  

A szegedi ecsetgyár megnyitását a piac megőrzése tette szükségessé. A telephelyen működő Domet Zrt. bő évtizeden keresztül volt a Főkefe egyik legjelentősebb megrendelői partnere. Júniusban azonban a Domet eladta márkanevét, kéthavi készletét, valamint kereskedelmi szerződéseit a görög tulajdonú Sarantis Kft.-nek. A görög cég azonban nem tartotta meg a Domet teljes termékskáláját.  

A Főkefe felismerve a Domet megszűnésével keletkező piaci űrt, bérbe vette a telephely műhelyeit, és tovább foglalkoztatja a korábbi ecsetgyár nyolc munkatársát, akik betanítják tíz újonnan felvett, megváltozott munkaképességű kollégájukat is – tudatta a szakember.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!