Eltűnt a mérce az európai politikából

Óriási az írástudók, különösen a 21. században semmiféle mondanivalóval nem rendelkező liberális írástudók felelőssége abban, hogy mára eltűnt a mérce az európai politikából – fejtette ki csütörtökön Orbán Viktor a Hold utcai református templomban, az Egyház a választások idején című konferencián.

A pártelnök előadását azzal kezdte, vannak, akiket zavar az a természetesség, ahogyan református közéleti emberek és egyházi személyek közösen lépnek nyilvánosság elé, és osztják meg gondolataikat. Szerinte ugyanis még mindig nem pusztult ki az a régi, rossz magyar szokás, amelyet gondolatrendőrségnek neveznek, vagyis, hogy mindig vannak emberek, akik meg akarják mondani, kinek, hol, mikor, mit szabad mondania.

Óriási az írástudók, különösen a 21. században semmiféle mondanivalóval nem rendelkező liberális írástudók felelőssége abban, hogy mára eltűnt a mérce az európai politikából – fejtette ki. Az új írástudóknak a Biblia talaján kell állniuk – jelentette ki.

Orbán Viktor a Biblia és közélet címmel tartott előadásában arra is kitért, hogy szerinte nem érdemes tagadni, elhallgatni, vagy akár választható opciónak beállítani a tényt, hogy Európa keresztény, ezért értelmetlen olyan európai társadalmat elképzelni, ahol az emberek végső soron nem a tízparancsolat morális mércéjéhez mérik szavaikat és tetteiket. - Kulturális és morális értelemben az európai ember nem tud kibújni a keresztény bőréből - jelentette ki a  politikus, aki szerint ebből következik, hogy nem érdemes olyan európai alkotmányt összeállítani, amelyből hiányzik Európa keresztény gyökereire való utalás. Idézte Antall József néhai miniszterelnök egy gondolatát is, amely úgy szólt, „ Európában az ateista is keresztény". Mint mondta, sokáig nem értette ezt a kitételt, de mára már tudja, hogy ez azt jelenti, hívő és nem hívő egyaránt az „anyatejjel szívja magába” az alapvető keresztény tanokat.

Orbán beszélt a keresztény és nem keresztény politikus közötti különbségekről is. Véleménye szerint a keresztény politikus nem az emberek ellen harcol, hanem a rossz intézkedések, és szándékok ellen.

A válság kapcsán kifejtette: a modern kapitalizmus alapja a liberális antropológiai felfogás. Ez a gondolat abból indul ki, hogy az ember alapvetően jó, és ha megvalósítja önmagát, a jó szétárad és a világ jól fog működni. A pénzügyi válság megmutatta, hogy a rossz is kiárad. Orbán Viktor szerint alig hallani arról a tényről, hogy ezt a válságot valójában emberek okozták, hogy ez egy ember okozta válság. „Nagyon egyszerűen kifejezve magamat, loptak, csaltak, hazudtak, hamisítottak, eltitkolták a valós tényeket, mindezt ezért tették, hogy minél több pénzhez juthassanak, vagyis a kapzsiság, a mértéktelenség húzódik meg a mostani pénzügyi válság legmélyebb dimenziójában" - fogalmazott Orbán Viktor.

A politikus a Biblia antropológiáját ajánlotta követendőnek, szerinte soha nem volt kedvezőbb a helyzet ennek követésére, használatára mint most. Úgy látja, hogy az Egyesült Államokban ezt már felismerték, azonban az európai politikában ez még nem történt meg. Végezetül kijelentette: Magyarországon lesz politikai változás, de ez belső lelki fordulat nélkül semmit sem fog érni.    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!