Emlékezni és emlékeztetni

A KDNP közleményben arra hívja fel a figyelmet, hogy a holokauszt emléknapja alkalmából nemcsak a méltó megemlékezés, de a felelősségvállalás is feladatunk. Az ENSZ-közgyűlés 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává január 27-ét. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza „az emlékezés és a tanítás kötelességét”, hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye:

A holokauszt emléknapja alkalmából kötelességünk felhívni a figyelmét minden jóakaratú embernek, hogy nemcsak a méltó emlékezés a feladatunk, de a felelősségünk vállalása is a jelenben.

Vannak olyan kérdések, amelyek nem lehetnek pártpolitikaiak, még csak nem is politikaiak, mert a gyűlöletkeltés elleni fellépés az alapvetően értékrendi kérdés. Nemtől, kortól, világnézettől, országhatároktól függetlenül a történelem tanúságait megfontolva kell összefogni és ebben az ügyben nincs sem jobboldali, sem baloldali alternatíva.

Csak egy dolog létezhet. Emlékezni és emlékeztetni. Közösen fellépni minden esetben, amikor az áldozatok emlékét megsértik akár a Parlament falain belül vagy azon kívül. Ezzel szolgáljuk a valódi nemzettudatot és ezzel válunk méltóvá elődeinkhez és közös örökségünkhöz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!