Ez a hangnem inkább ellenféllé tesz

Brüsszelből nem lehet megmondani, hogy mi jó a magyaroknak – jelentette ki Orbán Viktor az EgerTV-nek adott interjújában. A kormányfő hangsúlyozta: az a helyzet, hogy bele akarnak szólni abba, hogy miként éljünk, de ebből nem kérünk, ezt a kérdést majd 10 millió magyar fogja eldönteni. Ugyanis kívülről akarnak nyomást gyakorolni arra, hogy a magyarok hogyan szervezzék az alkotmányukat, hogyan védjék meg a gazdasági érdekeiket, vagy hogy a bankokat is bevonják-e a teherviselésbe.

A miniszterelnök leszögezte, hogy az európai szabályokat betartjuk, de hogy nekünk mi a jó, azt nem tudják megmondani.Ha meg akarnák mondani, akkor nagyon sokat ártanának az európai eszmének – mondta, hozzátette, arra szokta kérni az európaiakat: vegyék figyelembe, hogy ez egy tartással, önbecsüléssel rendelkező büszke nép.

Betartjuk az európai szabályokat, de hogy nekünk mi a jó, azt nem tudják megmondani Brüsszelből, és ha megpróbálnák, sokat ártanának az európai eszmének, mint ahogy ártottak is az elmúlt néhány napban – mondta el a miniszterelnök. Hozzátette: Magyarországon nagyon sok, az európaiságban elkötelezett ember él, de az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó és sértő, inzultáló hangnem, ahogy velünk és rólunk beszélnek, az nem barátaivá tesz az Európai Uniónak meg az európai gondolatnak, hanem inkább ellenfelévé.

Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát – jelentette ki Orbán Viktor. Vagyis az, amit ma Magyarországgal csinálnak, pont az ellenkező hatást váltja ki – tette hozzá a kormányfő.

Gazdasági kérdésekről szólva azt hangsúlyozta: akkor lesz nyugodt, akkor lesz Magyarország biztonságban, ha legalább öt és fél millióan dolgoznak és fizetnek adót, miközben a kormányváltáskor mindössze 2,6 millió volt ez a szám. Ennek érdekében növelni kell a teljesítményünket, például a mérnökképzésben vagy az informatikai képzésben. Ugyanis az a „beteges” helyzet állt elő, hogy miközben szakemberhiánytól szenved a gazdaság, sok a munkanélküli. Ennek megfordítását szolgálja az a törekvés is, amely az általános- és a középiskolai képzés megújítására irányul. Ezért a jövőben kiemelt figyelemre számíthatnak az olyan tanárképzéssel is foglalkozó intézmények, mint az egri Eszterházy Károly Főiskola – emelte ki Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva a kormányfő arról is beszélt, hogy nem elsősorban pénzkérdés az Eger és az M3-as autópálya között közvetlen összeköttetést teremtő gyorsforgalmi út megépítése, hanem a tervezés és az előkészítéssel kapcsolatos bürokrácia odázza el a beruházás megvalósítását. A források megvannak erre – mondta Orbán Viktor.

Mint ismert, a Fidesz–KDNP zárt frakcióülést tartott az elmúlt napokban Egerben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!