Ezt a helyzetet Mesterházy Attilának kell tisztáznia

A Fidesz belső vizsgálatot vár az MSZP-től annak kapcsán, hogy állítólag hatalmas, bizonytalan eredetű vagyonra tett szert egy vezető szocialista politikus. Kocsis Máté a Magyar Nemzet cikkére reagálva közölte: Mesterházy Attilának tisztáznia kell, hogy valóban tett-e szert pénzre egy vezető szocialista politikus. A párt kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy pénteken járt le az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje.

– Szeretnénk Mesterházy Attilát arra kérni, hogy járjon utána annak, hogy ezek a feltételezések, lapinformációk egyáltalán igazak-e, helytállóak-e. Ha nem, akkor egyértelműen és visszavonhatatlanul cáfolja meg őket, ha pedig van igazságtartalmuk, akkor mondja meg, ki az érintettje ennek az ügynek, mert a közvéleménynek ezt tudnia kell – szögezte le Kocsis Máté.

A szombati Magyar Nemzet számolt be arról, hogy állítólag hatalmas, bizonytalan eredetű vagyonra tett szert egy vezető szocialista politikus. A lap információi szerint az érintett egy országgyűlési képviselő lehet, aki évek óta több száz millió forintot parkoltat egy külföldön vezetett bankszámlán. A szóban forgó összeg feltehetően nincs arányban a honatya bevallott jövedelmi helyzetével, ezért vélhetően összeegyeztethetetlen az eddigi vagyonnyilatkozataival is, ami komoly bűncselekmények gyanúját is felvetheti.

Az MSZP azt közölte, hogy nem indít belső vizsgálatot. A Hír TV-nek Józsa István frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy „sajtóhírekre nem indítunk semmit, a bűnüldözés a bűnüldöző szerveknek a dolga”. Arra a kérdésre, hogy a vizsgálat elmaradásának az-e az oka, hogy nem kíváncsiak a vélhetően tisztességtelen eredetű vagyonra, csak annyit válaszolt, hogy ez az ügyészség dolga.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!