Feleslegesen rémüldöznek az egyházüldöző rezsim egykori kiszolgálói

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint az új egyházi törvénnyel olyan jogszabály született, amely egyszerre szolgálja a „bizniszegyházak” kiszűrését a rendszerből, és egy olyan demokratikus és nyitott mechanizmust, amellyel az egyház és állam teljes szétválasztása mellett adott a lehetőség minden vallási egyesület előtt, hogy megfeleljen a megszabott kritériumoknak és felkerüljön a jelenleg 14 tagú listára.

A KDNP-frakció közleményében arra reagált, hogy Lendvai Ildikó, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának szocialista tagja közölte: az új egyházi törvénynek vesztesei a 14-es listáról kiszorult egyházak, sőt vesztesek szerinte az önkormányzatoktól egyházi kezelésbe került intézmények dolgozói, valamint a világnézetileg semleges oktatásra igényt tartó szülők és gyerekek is.

A KDNP-frakció közleményében úgy fogalmaz: Lendvai Ildikónak az egyházi törvény kapcsán felmerült rémképei okafogyottak. Mint írják, „szívbemarkoló az a buzgalom, ahogy a rendszerváltás előtti egyházüldöző rendszert kiszolgáló politikai társaság büszke örökösei most az egyházakért aggódnak.”

„Végül meg szeretnénk nyugtatni a szocialista képviselőasszonyt: az általa az elmúlt hetekben görcsösen védelmezett +vallástalanság szabadsága+ semmi csorbát nem szenved majd” – fogalmaznak a közleményben.

A parlament keddre virradó éjszaka fogadta el a KDNP-s politikusok jegyezte, ám a szavazás előtt néhány órával az alkotmányügyi bizottság által alapvetően átírt, a lelkiismeret és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek, vallási közösségek jogállásáról szóló javaslatot.

A törvényben 14 egyházat rögzítettek, a többi vallási közösségnek az egyházi nyilvántartásba vételi kérelmet az egyházakkal való kapcsolattartásért felelős miniszternek kell benyújtania, aki azt az Országgyűlés elé terjeszti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!