Feljelentést tesz a KDNP a fóti álinterjú miatt

A fóti időközi polgármester-választás során megjelent álinterjú miatt tesz büntetőfeljelentést a KDNP – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Rubovszky György. A párt frakcióvezető-helyettese elmondta: 2008 decemberében egy helyi lapban interjút közöltek Mádly Zsolttal, a Fidesz által is támogatott kereszténydemokrata polgármester-jelölttel. Múlt hét pénteken viszont egy Fóti Hírlap című kiadványban már úgy közölték le az interjút, hogy a kérdések megegyeztek a korábbiakkal, de a válaszok egészen mások voltak.

A frakcióvezető-helyettes szerint az összeollózott, „nyilvánvalóan csalás útján” készített, valótlanságoktól hemzsegő újsággal valakiknek az lehetett a célja, hogy negatív irányba befolyásolják a polgármester-jelölttel szemben a választókat.

Rubovszky György bejelentette, hogy az ügyben elkészítették a feljelentést, amit kedden eljuttatnak az illetékes dunakeszi városi rendőrkapitányságra.

Mádly Zsolt, Fót új polgármestere a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy részükről tiszta volt a kampány, nem mocskolódtak, míg ellenfelei le román szekusozták annak ellenére, hogy minisztériumi alkalmazott, és három nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett. A választási eredményekről szólva kiemelte: 1990 óta ilyen jó eredményt még egyetlen polgármesterjelölt sem ért el Fóton.

A politikus közölte: 1,5 éve nem volt polgármestere Fótnak. Fábry Béla, szocialista alpolgármester döntéseit pedig - aki azóta bitorolta a hatalmat - felül fogja vizsgálni, mert véleménye szerint ezekkel kapcsolatban felmerülhet még a közokirat-hamisítás gyanúja is. Mint mondta: egy 2,2 milliárdos kötvénykibocsátással például szinte majdnem eladósították a települést.

+

A vasárnapi megmérettetésen hárman indultak, és a szavazásra jogosult lakosok 34,4 százaléka ment el voksolni. Összesen 3254-en (63,93 százalék) voksoltak Mádly Zsoltra, a KDNP és a Fidesz jelöltjére, a második helyezett MSZP jelölt 1654 (32,5 százalék), a független jelölt pedig 182 (3,58 százalék) szavazatot kapott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!