Folytatódik a Magyarország elleni hadjárat

A magyarországi jogalkotási folyamattal kapcsolatos állásfoglalásról való szavazás is szerepel az Európai Parlament (EP) jövő heti strasbourgi plenáris ülésének napirendjén.„Ezzel a döntésükkel ismételten színt vallott az európai baloldal: ítéletüket már azelőtt meghozták, mielőtt a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti egyeztetések lezárultak volna. Ez az eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi” – olvasható a fideszes és KDNP-s EP-képviselők nyilatkozatában.

A tervek szerint a szerda déli szavazási körben kerülhet sorra a „közelmúltbeli magyarországi politikai fejlemények”témájában addig beadott állásfoglalási indítványról – vagy esetleg akár indítványokról – való döntéshozatal.   

A liberális és a zöldpárti frakció korábban már szorgalmazta olyan EU-eljárás megindítását Magyarországgal szemben, amely annak kimondására irányul, hogy az országban veszélybe kerültek az uniós alapértékek.  

A magyar néppárti EP-képviselőcsoport nyilatkozatban ítélte el, hogy a szocialista, a liberális, a zöldpárti és a kommunista frakció ragaszkodik a Magyarországot elmarasztaló határozat megszavazásához.  

„Ezzel a döntésükkel ismételten színt vallott az európai baloldal: ítéletüket már azelőtt meghozták, mielőtt a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti egyeztetések lezárultak volna. Ez az eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi” – olvasható a fideszes és KDNP-s EP-képviselők nyilatkozatában.  

Álláspontjuk szerint „az EP baloldali többsége megteheti, hogy ismételten hazug és pártpolitikai érdekeken alapuló határozatot fogadjon el Magyarország ellen. Ez az eljárás azonban pont azokkal az értékekkel megy szembe, amelyeket az európai baloldal a jobboldali kormányokon folyamatosan számon kér”.  

A néppárti - jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú - frakció a legnépesebb politikai csoport az Európai Parlamentben, de a szocialisták, liberálisok, zöldpártiak és radikális baloldaliak együttesen többen vannak.  

A magyar néppárti EP-képviselők különösen felelőtlen magatartásnak bélyegezték azt, hogy az EU történelmének legsúlyosabb gazdasági-politikai válságának időszakában a baloldal ilyen alaptalan lejárató akciókat kezdeményez, és azzal szerintük a szélsőséges politikai erők malmára hajtja a vizet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!