Harrach Péter a rászoruló családok megsegítése érdekében felajánlást tesz a körzetében

Harrach Péter a legutóbbi parlamenti felszólalásában elmondta, az önhibáján kívül bajbajutott családok megsegítésére nem csak az államnak, hanem a tehetősebb polgároknak is gondolniuk kell. A KDNP frakcióvezetője felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyeket az állam tett az utóbbi három évben a családok, elsősorban az önhibájukon kívül bajbajutottak érdekében.

– Az egészséges társadalom fontos eleme a szolidaritás – mondta Harrach Péter. – Az állam feladata segítséget nyújtani, de mindnyájunk felelősséggyakorlására szükség van. Katasztrófa idején a magyarokban erős a szolidaritás, de a hétköznapokban is szükség van egymás támogatására. Ha valaki tesz egy felajánlást, vélhetően ahhoz többen csatlakoznak, mintegy a hólabda növekedésének elve szerint. Ne vegyék szerénytelenségnek, ha a saját példámat mondom el. A közeljövőben a jövedelmemből jelentősebb összeget ajánlok fel a körzetem néhány településén, a rászoruló családok megsegítésére, azzal a kéréssel, hogy a település tehetősebb polgárai, vállalkozásai is járuljanak hozzá, összességében ugyanennyivel. A felajánlást egy karitatív szervezeten keresztül juttatjuk el a családokhoz, a helyi iskolaigazgatók, polgármesteri hivatalok, és lelkipásztorok javaslata alapján.

Harrach Péter felszólalásában felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyeket az állam tett az utóbbi három évben a családok, elsősorban az önhibájukon kívül bajbajutottak érdekében.

1. Az állam a devizahitelesek mentése érdekében bevezette az árfolyamgátat, amelynek során 160 ezer szerződés született, vagyis az érintettek 39 százaléka kötött ilyen megállapodást. Ezzel 16,5 milliárd forint kamat megfizetése alól mentesültek. A Nemzeti Eszközkezelő idén július végéig 7300 ingatlan-felajánlást fogadott be, ezzel 33 ezer ember lakhatását segítette elő.

2.A családi adókedvezmény bevezetése révén 3 év alatt 550 milliárd forint maradhatott a családoknál. Most kiszélesítjük a kedvezményeket, így újabb 53 milliárd forint marad az elsősorban kisjövedelmű, több gyermeket nevelő családoknál.

3. A BTK. szigorításával, 3 év helyett 5 év lett az uzsora bűncselekmény büntetése, és az egyszeri alkalmat is büntetik.

4. A közmunkaprogram közel 300 ezer embernek nyújt megélhetést.

5. A hajléktalanszállók férőhelyeinek száma 27,5 % -kal nőtt a 3 év alatt.

6. A kormány 71.500 forintról 98 ezer forintra emelte a minimálbért.

7. A kormány beindította a szociális földprogramot.

9. Az Erzsébet program által, idén 145 ezer ember részesült üdülési támogatásban.

10. Végül, a legfontosabbat a rezsicsökkentést említeném, amelynek köszönhetően jövőre átlagosan, családonként 100 ezer forint lesz a megtakarítás.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!