Hecckampányt folytat a szürkemarháit felajánló gazda

Egy somogyi gazdától hangos a sajtó, aki felajánlotta a szürke marháit, mert nem nyert az állami földekből további legelőket és ezt igazságtalannak tartja. A valóság az, hogy ez az ember több száz hektár szántóföldet, erdőt és legelőt birtokol, aki a bukott baloldal által osztogatott közpénzekből hatalmas támogatásokat kapott. A marhái eddig sem azokon a legelőkön voltak, amelyekre most pályázott.

Azokon eddig is azok a helyben lakó szentpáli gazdák legeltettek, akiknek ez az egyetlen megélhetésük. Pontosan az lett volna az igazságtalanság, ha ezeknek – a zömében roma – állattartásból élő családoknak a talpa alól húzza ki  a hangosan panaszkodó ember a legelőket és ezzel elveszi a megélhetésüket! Sajnálatos, hogy a sajtó egy része kontroll nélkül ad teret az ilyen mesterségesen kreált populista történeteknek, amelyeknek semmi közük a valósághoz. A pályázati eljárás törvényes és igazságos volt, a korábbi szocialista gyakorlattal szemben, amikor „egy mindent vitt”, ezúttal több család jut földbérlethez és ezáltal megélhetéshez szerte az országban, így Somogyban is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!