Hoffmann Rózsa megállapodásra törekszik a pedagógusokkal

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) továbbra is a tárgyalóasztal mellett keresi a megoldásokat a köznevelési rendszer megújításával kapcsolatban a PDSZ problémásnak ítélt kérdésekre. Bíznak benne, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a többi szakszervezettel közösen a szaktárca partnere lesz az átalakítás folyamatában – mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár.

Az államtitkár álláspontja szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkköveteléseire választ ad a többi pedagógus szakszervezettel kötött megállapodás. Hozzátette: örömmel fogadják, hogy a PDSZ elnökének bejelentését, amely egyértelművé teszi, hogy az érdekvédelmi szervezet a munkabeszüntetést a megfelelő jogi keretek között akarja elindítani.

Hoffmann Rózsa szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: a PDSZ a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) a személy- és vagyon védelemről tárgyalt, nem a még elégséges szolgáltatásokról. A szaktárca elsődlegesnek tartja, hogy azok a gyerekek, akik iskolába akarnak járni, és tanulni akarnak, ezt az esetleges sztrájk alatt is megtehessék úgy, hogy ne kelljen adott esetben 10-20 kilométert utazniuk. A gyerekek jogainak védelme mindenek felett áll – emelte ki a köznevelési államtitkár, hangsúlyozta: várják a munkaügyi bíróság vonatkozó döntését.

Megjegyezte: a köznevelési rendszerben nem csak a Klik az egyetlen iskolafenntartó, és ha egy szakszervezet sztrájkot hirdet, azt nem csak egy fenntartóval kell megbeszélnie.

A köznevelésért felelős államtitkár kitért arra is, hogy öt szakszervezettel továbbra is tárgyalásban vannak, a PDSZ követeléseinek jelentős részére a megoldást a kormány és az érdekvédelmi szervezetek közötti megállapodás rögzíti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!