Idén 400 millió forinttal több jut a szeretetre

A kormány idén 400 millió forint többlettámogatással segíti a pénzügyi gondokkal küszködő, a fogyatékkal élők ellátásáról gondoskodó civil szervezetek munkáját - jelentette be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára pénteken Dunaharasztiban egy intézmény látogatása alkalmával tartott sajtótájékoztatón. Soltész Miklós elmondta: a tárca fontosnak tartja tevékenységüket, évente 1,6 milliárd forintot különít el a számukra a költségvetés.

Soltész Miklós elmondta: a tárca fontosnak tartja a támogatásokból, adományokból magukat fenntartó, hozzávetőleg ötezer fogyatékos, pszichiátriai beteg ellátását magukra vállaló civil szervezetek tevékenységét, részükre évente megközelítően 1,6 milliárd forintot különít el a költségvetés.

A mostani többletforrást különféle maradványpénzek átcsoportosításával teremtették elő és a Civil Érdekvédelmi Hálózat a Fogyatékos Embereknek Szolgáltatást Nyújtó Civil Szervezetekért (CÉHálózat) bízta meg a pénzek elosztásával pályázati úton.

E közhasznú társadalmi szervezethez csatlakozott 62 intézmény, kis létszámú közösségeket fenntartó, fokozott törődést, szeretetet, az emberhez méltó élet esélyét nyújtó lakóotthonokat, foglalkoztatókat működtet.

Az államtitkár a Bárka Alapítvány által fenntartott, 12 bentlakó és további 19 szellemileg sérült embernek munkát adó dunaharaszti intézményt kereste fel.

Rozsályi Ágota, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a hasonló otthonok többsége pénzügyi gondokkal küszködik, így a mostani többlettámogatás sok intézmény számára igazi mentőövet jelent. A dunaharaszti otthon például 4,1 millió forintot kapott, amiből a felgyülemlett adósságok egy részét fizethetik ki és megjavíttathatják a napi élethez nélkülözhetetlen autójukat – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!