Identitásválság gyötri a baloldalt

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint a baloldalnak nem sikerült kitörnie a vesztes pozíciójából az önkormányzati választáson. Harrach Péter a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva többek között arról beszélt, hogy a szétesés, – ami szervezeti probléma – mellett identitás válság is gyötri a baloldalt. A neoliberalizmus társadalmi modelljét képviselik ideológiai alapon állnak, a tabuk rendszerében gondolkodnak – sorolta a kereszténydemokrata politikus.

Nevet nem említve, Gyurcsány Ferencre utalva kitért arra is: vasárnap megszólalt, „osztotta az észt” az is, aki saját pártját szétverte, az országot padlóra küldte, és most szeretne visszatérni. Ezzel a teljesítményével kivívta magának az örökös hallgatás és szerénység jogát – mondta.

„A radikális jobboldal” szerinte politikai tevékenységének csúcsára ért, néhány hellyel többet tudtak szerezni, de nem lesz könnyű őrizni ezt a pozíciót a következő időszakban.

Harrach Péter köszönetet mondott azoknak, akik helyt álltak a küzdelemben, köztük a KDNP-s jelölteknek. Szavai szerint a helyi teljesítmény meghozta eredményét, és arra is kitért, hogy a jelöltek nagy része nem először szállt ringbe a választók bizalmáért. A kormányfő beszédéből kiemelte az egység, együttműködés, a foglalkoztatás fontosságát, a munka becsületét.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!