A jelölés alapelveit minden felelős politikus el tudja fogadni

A Kereszténydemokrata Néppárt tiszteletben tartja az államfő jelölési jogát az alapvető jogok országgyűlési biztosával kapcsolatban – jelentette ki Harrach Péter frakcióvezető, miután Rubovszky György frakcióvezető-helyettessel közösen Áder János államfővel egyeztettek az ombudsmanjelölésről a Sándor-palotában. A KDNP politikusa ismertette: a keddi megbeszélésen csak elvekről esett szó.

Harrach Péter szerint a kiválasztásnál fontos alapelveket, amelyek „a választandó személy rátermettségére, szakmai hozzáértésére vonatkoznak”, minden felelős politikus el tudja fogadni.

A frakcióvezető emellett megköszönte Áder Jánosnak, hogy törvényi kötelezettség nélkül is biztosított lehetőséget az egyeztetésre az új ombudsman személyéről.

Szabó Mátét, az alapvető jogok biztosát az Országgyűlés 2007-ben választotta meg hat évre, megbízatása idén szeptember 24-én jár le. Utódjára az alkotmány és az alapvető jogok biztosáról szóló törvény értelmében a köztársasági elnöknek augusztus 10-éig kell javaslatot tennie.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!