A jogszabályi előírásoknak megfelelően működött a Barankovics István Alapítvány

A Kereszténydemokrata Néppárt alapítványa tavaly a jogszabályi előírásoknak és az alapítvány célkitűzéseinek megfelelően működött, alapítványi és működési célokra összesen több mint 101 millió forintot használtak föl – olvasható a Hivatalos Értesítő legújabb számában megjelent összegzésben. A Mészáros József, az alapítvány kuratóriumi elnöke által jegyzett beszámoló szerint az alapítvány a 2013-as év zárásakor több mint 57 millió forinttal rendelkezett, a költségvetési támogatás tavaly több mint 61 millió forint volt.

A BIA elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól, települési önkormányzatok társulásától vagy ezek szerveitől támogatást nem kapott.

A működési (személyi és dologi) kiadásokra, valamint beruházásra a BIA kuratóriuma 2014-ben 21, 7 millió forintos keretet biztosított, amelyből 21,4 millió forintot használtak fel.

Az összegzés szerint saját rendezvényekre 6 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre. A BIA 2014-ben 6 058 887 forintot fordított 26 rendezvény megszervezésére. Rendezvények támogatására a BIA kuratóriuma 20 millió forintot hagyott jóvá, az év során a BIA 23 nagy rendezvény megvalósítását támogatta összesen 19, 5 millió forintos összeggel.

Saját kiadvány megjelentetésére 10 millió forint rendelkezésre, melyből a BIA 9, 994 milliót költött, négy kiadványt jelentetett meg, és további három kiadvány előkészítő munkáit finanszírozta.

Támogatott kiadványokra 1, 5 milliós keretösszeg állt rendelkezésre, melyből 4 kötet megjelenéséhez járult hozzá az alapítvány összesen 1, 59 millió forint értékben.

Az alapító okiratban foglalt célkitűzésekkel azonos célokat képviselő, illetve hasonló értékrendet valló országos, regionális szervezetek támogatására az alapítvány a tavalyi költségvetésben 22,5 millió forintot irányzott elő. Ebből az összegből a BIA 15 szerződés keretében 8 szervezetet támogatott összesen 22, 45 millió forintos összegben.

Ösztöndíj programot, valamint szakpolitikai kutatásokat az alapítvány 2014-ben nem hirdetett. Egyéb projektre 12 millió forint állt rendelkezésre, 2014-ben 11, 19 milliót használtak fel. Az egyéb projekt keretén belül az alapítvány többek között videó-esszépályázatot hirdetett középiskolások számára, valamint Online Demokrácia Activity néven több hónapon át tartó, interaktív társadalomismereti versenyt hirdetett középiskolai csapatok számára.

A korábbi évekkel megegyezően a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának elnöke, alelnöke, illetve a kuratórium tagjai 2014-ben tiszteletdíjat, juttatást vagy költségtérítést nem kaptak - rögzítette az elnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!