Jól vizsgázott a magyar elnökség

Egyértelműen sikeresnek ítélte a most zárult magyar EU-elnökséget a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciójának vezetője kedden Budapesten. Harrach Péter azt mondta, a magyar elnökség alatt nagy hangsúlyt kapott a magyar érdek képviselete, de úgy, hogy közben ne sérüljön az európai érdek. Az erősebb Európa kiépítése és a közös érdekek képviselete megvalósult – fejtette ki a frakcióvezető. Firtl Mátyás az elmúlt félév eredményeit részletezve a horvát csatlakozási tárgyalások lezárását emelte ki.

„Erősebb lett Európa és Magyarország gazdasági szempontból is erősödött az elmúlt fél évben, sikerült megbecsültségét visszaszerezni.”

Felidézve az elnökség kezdetén Magyarországot ért támadásokat úgy fogalmazott: ezeket a hangokat vissza kellett verni, a támadásokat le kellett küzdeni. Ebből a szempontból is jól vizsgázott a magyar elnökség. Harrach Péter szerint amikor Orbán Viktor megerősítette a nemzeti érdekeket, a keresztény-polgári-nemzeti gondolkodásmód is erősödött Európa-szerte.
    
Firtl Mátyás országgyűlési képviselő az elmúlt félév eredményeit részletezve a horvát csatlakozási tárgyalások lezárását, a tárgyalások Izlanddal történő megkezdését és két fejezet lezárását emelte ki. Előbbi kapcsán a horvát nemzetiségű képviselő hangsúlyozta: ez Magyarország számára kiemelt célkitűzés volt, amit teljesíteni tudtak. Az Európára jellemző bővítési fásultságot megtörtük, és a bővítési folyamat tovább folytatódhat. Magyarország a Nyugat-Balkán stratégiában vezető szerepet tölthet be a jövőben.
    
Szólt még a roma keretstratégia, a Duna-stratégia elfogadásáról, a gazdasági szemeszterre vonatkozó javaslat jóváhagyásáról. A gazdasági kormányzás elfogadása is a lehető legjobb úton halad - folytatta - és kitért arra, hogy ennek érdekében 2.019 módosító javaslatot sikerült jóváhagyni. Elfogadták továbbá az egységes energiapolitikai stratégia kidolgozására vonatkozó irányelveket. Ennek értelmében 2014-re ki kell alakítani az egységes európai energiapiacot, és így mindenkinek azonos módon lesz hozzáférése az energiához. Mint mondta, Európa csúcsvezetői a magyar elnökség teljes sikeréről beszélnek. Úgy fogalmazott: erősebb lett Európa és Magyarország gazdasági szempontból is erősödött az elmúlt fél évben, sikerült megbecsültségét visszaszerezni. Kitért arra, hogy a gödöllői helyszín kiválasztásával példa nélkül, polgárbarát módon bonyolították a programokat, és a szakapparátus úgy vezényelte le az elnökséget, hogy közben a jogalkotásban is jelentős lépések történtek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!