Jóval több gyermek született, mint tavaly

Eredményesek a családbarát intézkedések a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) értékelése szerint, ugyanis az előzetes adatok azt mutatják, hogy több mint kétezerrel több gyermek született 2012-ben, mint az azt megelőző évben, ami 2,8 százalékos növekedést jelent – közölte a tárca kedden. Üdvözölték a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által kiadott nyilatkozatot a kívánt gyermekek megszületéséért, melyet az összes parlamenti frakcióvezető is aláírt.

Örömre adhat okot, hogy a közelmúltban meghozott családbarát intézkedések eredményesnek bizonyultak, hiszen az előzetes adatok szerint 2012 első tizenegy hónapjában 82 834 gyermek született, 2227-tel több, mint egy évvel korábban, ami 2,8 százalékos növekedést jelent – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    
A tárca üdvözölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által kiadott nyilatkozatot a kívánt gyermekek megszületéséért, melyet az összes parlamenti frakcióvezető is aláírt. A hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentum kimondja: alapvető célkitűzésünk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak, biztonsággal alapíthassanak családot, miközben karrierjüket is építhetik. Ezért vállaljuk, hogy kormányon és ellenzéki szerepben is támogatjuk a népesség növelését célzó javaslatokat - áll a mozgalom január 8-án kelt dokumentumában. A nyilatkozatban az is olvasható, hogy az aláírók támogatják a gyermekvállalást ösztönző adórendszert, a fiatalok lakhatási problémáinak megoldását.
    
Az aláírók ismertetik, alapvető cél a kisgyermekes szülőket, elsősorban az édesanyákat érintő negatív diszkrimináció felszámolása, a munkahelyek megteremtése a fiatal szülők számára, a gyerekvállalást támogató gazdasági és társadalmi környezet létrehozása.

  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!