A jövő értelmisége elképzelhetetlen legalább egy idegen nyelv ismerete nélkül

Napjainkban, amikor életünk mindinkább nemzetközi térségben zajlik, megengedhetetlen, hogy a jövő értelmisége ne beszéljen legalább egy idegen nyelvet. Az emberi kapcsolatok és a világban való érvényesülésünkhöz nélkülözhetetlen kulturális, gazdasági és politikai együttműködések egyre bővülő idegennyelv-tudást igényelnek. A nyelvismeret hiánya különösen megengedhetetlen a diplomások esetében.

A 2006-ban bevezetett szabályozás, amelynek értelmében a diploma átvételének feltétele a nyelvvizsga megszerzése, jogos. Ezen lazítani egyet jelent az igénytelenséggel. Különösen szemforgató, ha éppen azok állnak elő az ötlettel, akik – történetesen helyesen – annak idején így intézkedtek.

Nem azon kell gondolkodni, hogy a fiatalokat hogyan kíméljük meg az idegennyelv elsajátításához szükséges erőfeszítésektől, hanem ösztönözni, és ha kell, segíteni őket, hogy a tudást megszerezhessék. A diplomamentő program is ezt a célt szolgálta. Sajnálatos, hogy kevesen éltek vele.

Közérdek, hogy mindenki biztos nyelvtudás birtokában fejezze be felsőfokú tanulmányait, sőt, ha lehet, már az érettségivel szerezze meg a nyelvvizsgát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!