Jövőbe mutató esszépályázatot ír ki a Barankovics Alapítvány

„When I'm 64 – Amikor 64 éves leszek” címmel jövőbe pillantó esszépályázatot írt ki 14-20 éves fiataloknak a kereszténydemokrácia értékmegőrzésével és közvetítésével foglalkozó Barankovics István Alapítvány. Az esszépályázat egy, a fiatalok politikai kultúrájának, társadalmi felelősségének és aktivitásának fejlesztését célzó átfogó program egyik lépése.

Tavaly novemberben tematikus tanári kerekasztallal indult, idén az esszépályázattal, majd szakmai konferenciával, nyári demokrácia tréninggel, ősszel pedig az Online Demokrácia Activity elnevezésű játékos társadalomismereti és demokrácia gyakorlati vetélkedővel folytatódik a Barankovics István Alapítvány programja.

Az esszépályázatra az Alapítvány április 11-ig várja a 3500-15000 karakter terjedelemben leírt jövőképeket: "Könyvek és filmek serege láttatja csaknem végtelen számú változatban a mindenkori jövőt, de vajon Te el tudod-e képzelni, milyen lesz? Milyen lesz az a világ, amelyben már túl vagy legfontosabb választásaidon? Vajon részt veszel, részt vehetsz-e az alakításában, vajon egyéni választásaiddal befolyásolhatod-e a jövőt? El tudod-e képzelni a 64-ik születésnapod reggelét? Kik vesznek körül, milyen világ vesz körül, ki leszel Te azon a reggelen?" A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri értékeli és a legjobbnak ítélt pályázatok díjakban és jutalomban részesülnek. Részletes információ: (http://barankovics.hu/palyazati-kiiras-14-20-eves-kozepiskolasok-szamara)              

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!