KDNP: az önvédelemnek hatékonynak és emberségesnek kell lennie [+videó]

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben, a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva kitért arra, hogy az európai keresztény és zsidó vallás értékei nem csupán a vallásos emberek tulajdona. A kereszténydemokrata politikus szerint a migránsinvázió veszélyezteti mindazt, amit elértek a foglalkoztatás, a bérnövekedés és általában a biztonság területén.


(Fotó: Griechisch Tamás)

Az európai keresztény és zsidó vallás értékei nem csupán a vallásos emberek tulajdona. Ezt minden európai a gyökerek miatt „akarva-akaratlanul" vallja, még ha szekularizált világban él is – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus, aki kiemelte a saját és a másik ember életének tiszteletét, védelmét, annak sérthetetlen voltát. Ha ez a gondolat jelen van, nem lehet elfogadni egy olyan kultúrát, amelyik az életet nem tiszteli – rögzítette Harrach Péter.

Hozzátette: ugyanakkor, ha egy idegen kultúrából érkezett ember elfogadja a törvényeinket, szokásainkat, azzal nincs gond. A tömeggel, amely képtelen integrálódni, azzal van baj – mondta.



Önvédelemre van szükség, és a határvédelem ezt jelenti – húzta alá, rámutatva: az önvédelemnek hatékonynak, de egyúttal emberségesnek is kell lennie.

Harrach Péter kitért arra, hogy a kormány megállapodást kötött a karitatív szervezetekkel. Az üldözöttek védelme emellett saját hazájukban is fontos feladat.


(Fotó: Griechisch Tamás)

A KDNP frakcióvezetője megjegyezte azt is, hogy az érintett keresztény közösségek nem betelepülők, előbb éltek ott, mint más kultúrák képviselői. A védelmüket konkrét eszközökkel szeretnék segíteni – jelezte, és kitért arra, hogy Irakban, Szíriában kórház, iskola létrehozásán dolgoznak. Utóbbiban ezer gyermeket lehet majd nevelni.

Megemlítette ennek érdekében a közelmúltban létrejött helyettes államtitkárság szerepét is.
 

KDNP: meg kell állítani a brüsszeli diktatúra építését!

Vejkey Imre (KDNP) napirend előtt kijelentette: a brüsszeli diktatúra építését meg kell állítani. Szerint az uniós kvótacsomaghoz akkor sem lehet asszisztálni, ha tudható, hogy a bevándorlók jelentős része áldozat, akiknek betarthatatlan ígéreteket tettek "Európa koronás betyárjai". Az unió nem építheti a jövőjét a családok helyett a bevándorlásra, hangsúlyozva: az EU-ra egyik tagállam sem ruházott át olyan hatáskört, amely alapján kötelezően telepíthetne migránsokat egy tagállamba. Arról is beszélt: az uniós javaslat jelentős terhet róna a településekre is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!