A KDNP az élet pártján áll

A Patent Egyesület újra megnyilvánult a számukra oly fájdalmas plakátok okán, amelyek minél több élet megóvására irányulnak. A KDNP az élet pártján áll és ezért támogat minden olyan kezdeményezést, amely az élet mellett kötelezi el magát. A magzatot már a fogamzástól kezdve emberi lénynek tekintjük, akit védeni, óvni kell, ezért megtartása vagy megölése (abortusz) közül erkölcsi mércénk szerint csak az előbbi jöhet igazán számításba.

Egyes állítások szerint az abortusz nem okoz hosszan tartó lelki károsodást, ezért érthetetlen, hogy akkor miért tartják az örökbefogadást népszerűsítő plakát-kampányt bűntudatot ébresztőnek.

Véleményünk szerint nem említhető egy lapon egy ártatlan élet elvétele és az állítólagos örökbefogadással járó lelki kényelmetlenségek. Kötelességünk, hogy abortusz helyett, egy másik, életpárti lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.

Ma, jelenlegi állapotában a magyar társadalom számára elfogadható szabályozást kínál a magzatvédelmi törvény, amely európai mércével mérve sem túl szigorú. Ennek ellenére a kereszténydemokrata képviselők szerint minden jó szándékú kormányzatnak nem csak lehetősége, de felelőssége is, hogy minden eszközzel megpróbáljon magzati életeket megmenteni – akár a megelőzés elősegítésével, akár az örökbefogadás népszerűsítésével. Tudjuk, hogy a kormány jó úton jár, amikor a folyamatosan csökkenő abortuszok számát, illetve az egyre nagyobb örökbefogadási hajlandóságot nézzük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!