A KDNP ellenez minden olyan elbocsátást, amely ideológiai ellentétek miatt történik

A Kereszténydemokrata Néppárt ellenez minden olyan elbocsátást, amely nem az adott ember képességei, hanem ideológiai ellentétek miatt történik – olvasható az ajkai pedagógus-elbocsátások kapcsán kiadott közleményben. Az ügyben délelőtt tartott sajtótájékoztatón Reiter István, a KDNP ajkai elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a város vezetése politikai alapon szólt bele a helyi oktató-nevelő munkába.

Manapság divatos attól rettegni, hogy a fenntarthatatlan működésű önkormányzati iskolák egyházi fenntartás alá kerülve súlyosan sérthetik a világnézeti semlegességet, arra azonban kevesek figyelnek fel, hogy például a szocialista vezetésű Ajkán a közoktatás területén „politikai tisztogatás zajlik” – írja a KDNP ajkai szervezete..

„Talán nem véletlen, hogy július elsejével húsz olyan pedagógust távolítottak el az újonnan kinevezett intézményvezetők, akik nemzeti szemléletük, kötődésük miatt szálkaként szúrják egyes baloldali vezetők szemét” – fogalmaztak a kereszténydemokraták.

A KDNP álláspontja szerint sajnálatos, hogy a szocialisták az elmúlt országgyűlési ciklusok sikertelen politikája után sem képesek arra, hogy Ajkán vagy bárhol máshol, ahol módjukban áll, ne azokkal a tisztességtelen eszközökkel éljenek, amelyek országos szinten a baloldali kormányok teljes kudarcához vezettek.

„Ideje lenne már, hogy a politikai érdekügyeskedés útja helyett a valódi munkát és képességeket értékként elismerő szemlélet felé mozduljon Ajka szocialista vezetés” – zárul az állásfoglalás.

A témában sajtótájékoztatót tartott Ékes József, a Fidesz-KDNP szövetség  ajkai országgyűlési képviselője, aki szintén úgy véli, hogy a város szocialista polgármestere „politikai tisztogatást” végez a helyi pedagógusok körében. A politikus azt mondta: a város a megyei önkormányzattól akkor vett vissza két középiskolát (a Bánkit és a Bercsényit), amikor „hitelre hitelt vesz fel” és a csőd szélén áll. Ezzel 240 millió forintos új kiadást "vett a nyakába" a szocialista többségű  önkormányzat - mondta a parlamenti képviselő.

Reiter István, a KDNP ajkai elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a város vezetése politikai alapon szólt bele a helyi oktató-nevelő munkába. Hozzátette: a megyei önkormányzat változatlan szervezeti formában és létszámleépítés nélkül, jó gazdaként működtette volna tovább a két ajkai középiskolát, ezzel szemben a teljesen eladósodott ajkai önkormányzat most visszavette az oktatási intézményeket, leszámolva a politikai ellenfeleivel. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!