A KDNP és a Fidesz leghatározottabban elítéli az egyes társadalmi csoportok ellen irányuló nyilatkozatokat

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága kötelességének érzi, hogy felemelje szavát Baráth Zsolt jobbikos képviselő 2012. április 3-i napirend előtti felszólalásában foglaltakkal szemben. A Jobbik képviselőjének beszédében a tiszaeszlári per felidézése összeegyeztethetetlen a magyar politikai kultúra íratlan szabályaival.

Az Alkotmánybíróság következetes gyakorlata szerint a gyűlöletkeltés és a gyűlöletre uszítás a véleménynyilvánítási szabadsággal való visszaélés. Ez a megnyilvánulás minden jóérzésű ember számára megalázó és sértő lehetett.

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága – a Fidesz-KDNP frakciószövetség álláspontjával összhangban – a leghatározottabban elítél minden olyan megnyilatkozást, amely – akár nyíltan, akár burkoltan – bármely Magyarországon élő társadalmi csoport vagy kisebbség ellen irányul. Felelőtlen magatartásával a képviselő nemcsak önmagát, és a tőle el nem határolódó pártját, hanem a magyar Parlament tekintélyét is veszélyeztette.

Ez az eset is felhívja a figyelmet arra, hogy elengedhetetlenül szükséges a parlamenti fegyelmi jog és etikai szabályok világos és megfelelő biztosítékokkal alátámasztott megteremtése – olvasható  Lukács Tamás, a bizottság kereszténydemokrata elnökének közleményében. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!