A KDNP ésszerű javaslatot fogalmazott meg

A KDNP elnöke a megjelent sajtóhíreket cáfolva a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége rendezvénye előtt a képviselői összeférhetetlenséggel kapcsolatosan leszögezte: a KDNP világ életében puritán párt volt, a cél, nem a képviselői fizetések „ feltornázása”. A párt azt nem tartja ésszerűnek, hogy olyan foglalkozásból kizárják a képviselőket, amelyeket  a társadalom javára nyugodtan végezhetnek. Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese a Közbeszéd című műsorban úgy fogalmazott: verseny közben nem illik változtatni a játékszabályokon.

Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese az összeférhetetlenségi szabályról azt mondta: verseny közben nem illik változtatni a játékszabályokon. Jelentős összegektől eshetnének el a tervezett új szabályok szerint azok a képviselők, akik a parlamenti tevékenységük mellett is vállalnak munkát. A KDNP ellenzi a fő állású képviselőség bevezetését.

A párt frakcióvezető-helyettese a Duna TV Közbeszéd című műsorában azt mondta: egyeztettek a Fidesz frakcióvezetőjével, elmondták érveiket, és abban állapodtak meg, hogy még a héten visszatérnek a kérdésre. A hétfői zárószavazásig megoldást kell találni – jegyezte meg Rubovszky György.

A politikus az összeférhetetlenségi szabállyal kapcsolatban megjegyezte: verseny közben nem illik változtatni a játékszabályokon. A felmerülő problémákról azt mondta: ha egy praktizáló orvost országgyűlési képviselővé választanak, akkor négy éven keresztül nem gyógyíthat kórházban. Ez a szabályozás nagyot csökkentene az Országgyűlés színvonalán is – állapította meg a képviselő.

Rubovszky György arról is beszélt, hogy több fideszes képviselő is arra biztatta: tartsanak ki az álláspontjaik mellett. Hozzátette: ők a frakciófegyelem miatt nem szavazhatnak a javaslat ellen. A KDNP-s képviselő úgy fogalmazott: legkésőbb pénteken délben folytatódnak az egyeztetések Lázár Jánossal.

A kisebbik kormánypárt egy korábbi módosító javaslatát már elfogadták. Ez a képviselőcsoportok alkalmazotti létszámát érinti. Rubovszky György kifejtette: a tervezet szerint a frakciók annyi alkalmazottat foglalkoztathattak volna, ahány képviselőjük ül az Országgyűlésben. Ez a kisebb frakciók esetében tarthatatlan, ezért indítványozták, hogy a frakciók anyagi terhére oldhassák meg az alkalmazottak foglalkoztatását – jelentette ki a KDNP-s politikus, hozzátéve: egyébként túl kicsi lett volna az apparátus.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a megjelent sajtóhíreket cáfolva a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége rendezvénye előtt leszögezte: nem az érdekli őket, hogy egy képviselőnek mennyi a fizetése.

A KDNP világ életében egy puritán párt volt, nem az a cél, hogy a képviselői fizetéseket feltornázzák. A párt azt nem tartja ésszerűnek, hogy olyan foglalkozásból kizárják a képviselőket, amelyeket  a társadalom javára nyugodtan végezhetnek – jelentette ki a pártelnök. Megjegyezte: az állampolgárok el tudják dönteni, egy képviselőt megválasztanak-e annak tudatában, hogy országgyűlési feladatai mellett más munkát is végez.

Az MTI azon kérdésére, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a végszavazásnál is nem gombot nyomnak, úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy törésig kell vinni ezt kérdést, de amit a KDNP felvetett, az egy ésszerű javaslat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!