Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

A KDNP-frakció tagja lesz Hollik István

A két kormánypárt közös listáján a Kereszténydemokrata Néppárt delegáltjaként szerepel, így a KDNP-frakciójának tagja lesz Hollik István, aki Papcsák Ferenc lemondásával jut országgyűlési képviselői mandátumhoz. A megüresedő mandátumot pénteki ülésén adta ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kereszténydemokrata politikusnak. Hollik István az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: a fiatalok mindig számíthatnak a két kormánypártra.

Papcsák Ferenc 2014 áprilisában a Fidesz-KDNP közös országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot. A politikust július 6-án megválasztották a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának (fb) elnökévé, az összeférhetetlenségi szabályok szerint azonban parlamenti képviselő nem lehet egyúttal az MNB fb-elnöke is, ezért Papcsák Ferenc augusztus elején lemondott az országos listán szerzett parlamenti mandátumáról.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint ha egy országos listán mandátumhoz jutott képviselő lemond, a mandátumot – az országos listán eredetileg szereplő jelöltek közül – a párt (közös lista esetén az érintett pártok) által megnevezett jelöltnek kell kiadni.

A Fidesz és a KDNP képviseletére jogosultak arról tájékoztatták az NVB-t, hogy a Papcsák Ferenc lemondása miatt megüresedő parlamenti helyet Hollik Istvánnak kérik kiadni. Hollik István tavaly áprilisban a közös pártlistán a 158. helyen szerepelt, márciusig az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt.

Az NVB pénteken határozatot hozott arról, hogy a jelölőszervezet kérésének megfelelően a mandátumot Hollik Istvánnak adja ki. A mandátum a határozat jogerőre emelkedését követően tölthető be.

Hollik István az MTI-nek nyilatkozva péntek este úgy fogalmazott: kormánypárti politikusként látja, hogy a kabinet elkötelezett egy olyan ország építésében, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira, és amelyet a jelenlegi fiatalok is magukénak érezhetnek. Parlamenti országgyűlési képviselői munkájával a Fidesz-KDNP ezen szándékát szeretné erősíteni.

A fiatalok mindig számíthatnak a két kormánypártra – fogalmazott Hollik István.