KDNP-javaslat a magyarság autonómia-törekvéseinek eléréséhez

Kereszténydemokrata javaslatra a MÁÉRT támogatni fogja az Európai Bizottság elé kerülő közösségi önrendelkezési kérdésekre vonatkozó referendumot. Az Európai Polgári Kezdeményezés körében már több kérdés fogalmazódott meg a közösségi autonómiákkal kapcsolatos jogalkotás tárgyában, amelyek arra várnak, hogy a Bizottság befogadja őket és megkezdődhessen a kellő számú aláírások összegyűjtése az európai népszavazáson.

Pálffy István, a KDNP képviselője a MÁÉRT XI. ülésén azt javasolta, hogy az Értekezlet tagszervezetei ösztönözzék azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek a magyarság jogi gyarapodásának szempontjából elengedhetetlen autonómia törekvések ügyét kívánják az európai törvényalkotás napirendjére venni. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a magyarság számára nagy lehetőség, hogy a szomszédos országok és az uniós tagországokban élő diaszpóra magyarjaival összefogva, közösen vigyék a magyar állampolgárok önrendelkezésük ügyét a brüsszeli fórumok elé. A MÁÉRT egyetértett a javaslattal és elkötelezte magát, hogy tagjai bátorítják az Európai Unió tagállamaiban élő magyarokat, más uniós polgárokat és civil szervezeteket, hogy azok megfelelő számban támogassák az Európai Polgári Kezdeményezés jogintézményének keretében történő aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy a nemzeti közösségek és kisebbségek autonómiájának kérdése az Európai Bizottság napirendjére kerüljön.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!