A KDNP a kiszolgáltatott emberek érdekeinek védelmében lép fel

A nyugdíjasokat becsapó termékbemutatók komoly problémát jelentenek, s ma már mindenki tud családi vagy baráti környezetéből olyat mondani, akit megpróbáltak ilyen eseményen átverni. A KDNP által indított konzultációsorozat célja, hogy a jogszabályok hatékony védelmet nyújtsanak a csalókkal szemben.

Ahogy azt mai közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is megfogalmazta, az elmúlt időben egyre több bejelentés érkezik olyan termékbemutatókkal kapcsolatban, ahol akár több százezer forintos nagyságrendben csaltak ki tisztességtelenül pénzt a vásárlóktól.

Kiemelt célként kell tekinteni tehát mindazok védelmére, akik egészségi állapotuk, életkoruk vagy nehéz anyagi helyzetük miatt könnyebben befolyásolhatóak az ilyen eseményeken az agresszív értékesítés révén. A KDNP elismeri a GVH munkáját a bóvli bemutatókkal szemben, ugyanakkor további munkára van szükség.

Az elmúlt hetek során több szakmai szereplővel folytattunk egyeztetéseket annak érdekében, hogy a termékbemutatókat érintő szabályozás jobban védje a kiszolgáltatott embereket. Ennek során nem csak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Gazdasági Versenyhivatal szakértőivel ültünk egy asztalhoz, de a lakosság részéről továbbra is várjuk a már beérkezett sok levél mellé észrevételeiket és tapasztalataikat e-mailben (nyugdijaspanasz [kukac] kdnp.hu (nyugdijaspanasz[at]kdnp[dot]hu)) és postán (KDNP-frakció – 1054 Budapest, Széchenyi rkp. 19.).

A KDNP célja, hogy megvédje a kiszolgáltatott embereket. Számunkra elfogadhatatlan, hogy csalók arra építsék üzleti vállalkozásokat, hogy bóvli termékekkel átverik, kifosztják, s akár a tönk szélére juttatják az idős embereket. Javaslatainkat az ő védelmükben hamarosan jogszabályi formában is megfogalmazzuk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!