A KDNP szembesíti az MSZP-t kormányzásának következményeivel

Folytatódott a 2012-es költségvetés vitája a Parlamentben, a kormánypártok képviselői továbbra is az államadósság-csökkentés fontosságát emelték ki a 2012-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában. Michl József. A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője az egyik legfontosabb feladatnak nevezte annak elérését, hogy nyugdíjkassza és az egészségügyi kassza kiadásait fedezzék a befizetések.

Michl József  kiemelte a munkát támogató adónredszer kialakítását. Szólt arról is, hogy cél munkát biztosítani segély helyett a rászorulóknak, valamint továbbra is prioritás a gyermeket nevelő családok adóterhének csökkentése. A kereszténydemokrata politikus üdvözölte az alkoholtermékek és a cigaretta jövedéki adójának emelését.

Seszták Oszkár, a KDNP képviselője felszólalásában azt mondta: Magyarország legfontosabb célja 2012-ben, hogy elrugaszkodjon az európai válsággóctól, ezt a célt fogalmazza meg a költségvetési politika is. Az elrugaszkodás érdekében vezette be a kormány az arányos adórendszert, amely a jövőben is zsinórmértéke lesz az adópolitikának – fűzte hozzá.  

A kereszténydemokrata politikus szerint a költségvetés kiadási oldalának egyik alapvető célja a bürokrácia csökkentése, az államigazgatásban rejlő párhuzamosságok felszámolása, a bevételi oldalának pedig az adócsalási kiskapuk bezárása. Ezek az eszközök a hiánycsökkentés stratégiai célját szolgálják – jegyezte meg.

Hoffman Pál KDNP-s képviselő a szocialista politikusok azon felvetésére reagálva, hogy a kormányzó pártoknak nem visszafelé kellene mutogatniuk kifejtette: amikor nyolc év MSZP-kormányzás hibáiról beszélnek, akkor nem visszamutogatásról van szó, hanem szembesítésről. Álláspontja szerint a szembesítés pedig éppen azért szükséges, „mert hiteltelen párt hiteltelen emberei osztják az észt, bennünket pedig kétharmados támogatással bíztak meg a választók azzal, hogy hozzuk rendbe az országot és állítsuk meg az MSZP ámokfutását”.

Mint mondta: ha az MSZP-kormány felkészült és elkötelezett lett volna, akkor nem itt tartana az ország. A magyar gazdaság az MSZP-kormány felelőtlensége miatt is kiszolgáltatott a válsághullámoknak, a Fidesz-KDNP kormány viszont évtizedek óta hurcolt problémáknak gyürkőzik neki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!