A KDNP támogatja a minisztériumokról szóló törvényjavaslatot

A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatot – mondta Rubovszky György a javaslat általános vitájában az Országgyűlésben. Kiemelte: a mindenkori kormányzó erők jogköre, hogy a kormány szerkezetét megállapítsák. Nem a kormánynak van miniszterelnöke, hanem fordítva, és a kormányfő felel minden kormánytagért – rögzítette a KDNP-s politikus.

Rubovszky György élénken bírálta az előtte szóló Harangozó Tamást, a szocialista párt vezérszónokát, aki szavai szerint „személy elleni megjegyzéseivel” durván megsértette a parlamenti szokásjogot, és felszólalása tárgyi tévedéseket tartalmazott.

Mint mondta, erre tudomása szerint 1990 óta nem volt példa ebben a témában. Most kizárólag a minisztériumok felsorolásáról van szó, nem a jelenlegi államtitkárok megítéléséről és bírálatáról – rögzítette. A felszólalása tárgyi tévedéseket is tartalmazott – állapította meg, hozzátéve: azt hallani a választások óta, hogy a kormányzószövetség nem kapott 50 százalékot és mégis kétharmada van. Fel kellene a csapni a történelemkönyveket és megnézni, hogy a Horn-kormány 34 százalékos támogatottsággal szerezte meg akkor a mandátumok 54 százalékot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!