A Kereszténydemokrata Néppárt az EU alapítóinak szellemiségét őrzi

Magyarország eredményeinek uniós szintű megismertetését és a világban erősödő vallásüldözésre való európai figyelemfelhívást említette fő feladatai között Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt politikusa, egyházügyi államtitkár. Harrach Péter, a párt alelnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a KDNP azt a kereszténydemokrata gondolatiságot képviseli, amely az alapítók szellemiségét őrzi.

A hétvégi európai parlamenti (EP-) választáson a Fidesz-KDNP pártszövetség listájáról megválasztott EP-képviselő Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Magyarország eredményeinek láttatásával kapcsolatban kiemelte a családpolitika és a környezetvédelem területén tett intézkedések megismertetését az unióban.   

Feladatairól szólva hangsúlyozta továbbá, hogy az Európai Unió nem hagyhatja figyelmen kívül a világban jelentős méreteket öltő vallásüldözést. Azt mondta, Európának fokozottan oda kell figyelnie a kontinensen kívüli keresztényüldözésre.   

Hölvényi György kijelentette: Magyarország nem a pálya széléről akar politizálni az EU-ban, hanem a politikai súlyának megfelelő beleszólást akar Európa ügyeinek alakításába. A tisztelet kultúráját mindenkinek be kell tartania.   

Úgy fogalmazott: nem szabad, hogy a kontinens jövőjének ügyei a szabályok megkerülésével, hátsó kis szobákban vagy vacsorák mellett dőljenek el.   

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-KDNP pártszövetség az egyetlen középen álló erő Magyarországon. Ezzel szemben a jobbszélen nem értik, mi az az európai integráció, a balszélen pedig „nagy nyelvcsattogásokkal közelednek Brüsszel felé”.   

Szavai szerint a KDNP azt a kereszténydemokrata gondolatatiságot képviseli, amely az alapítók szellemiségét őrzi.

Ez azt jelenti, tudjuk, mi az az Európa. Szeretjük Európát, de jobban szeretjük Magyarországot. És tudjuk, mi az az európai integráció, és hol van ebben Magyarország helye – mondta a frakcióvezető.   

Harrach Pétert megkérdezték a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD) vezető Sigmar Gabriel a napokban tett nyilatkozatáról, amely szerint a konzervatívoknak világossá kell tenniük, hogy az Európai Néppártban nincs helye Európa-ellenes és jobboldali populista pártoknak, mint a Fidesz és a Hajrá Olaszország.   

A kereszténydemokrata politikus úgy reagált: egy olyan mérsékelt, jobbközépen álló politikai erő, mint a Fidesz-KDNP pártszövetség, képes arra, hogy megkülönböztesse Európát néhány európai politikus pimaszkodásától.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!