A Kereszténydemokrata Néppárt szolidáris az egyiptomi Új Vafd Párttal

Szolidaritását és együttérzését fejezte ki a Kereszténydemokrata Néppárt az egyiptomi Új Vafd Párttal az ellenzéki szervezet kairói székházát ért szombati támadás miatt. Az Új Vafd Párt kairói székházát iszlamisták támadták meg, gyújtópalackokat, illetve petárdákat hajítottak az épületre szombat este, amikor megkezdődött a népszavazáson leadott szavazatok összeszámlálása.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a KDNP szoros kapcsolatokat ápol az iszlám és a kereszténység békés együttélése iránt elkötelezett demokratikus politikai erővel. Határozottan elítélik az erőszakos, durva megnyilvánulást, amely az Új Vafd Párt tevékenysége ellen irányul – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes..

Az Új Vafd Párt kairói székházát iszlamisták támadták meg szombat este, amikor megkezdődött a népszavazáson leadott szavazatok összeszámlálása. Az egyik legrégebbi egyiptomi liberális politikai szervezet székházának épületébe Házem Abu Iszmaíl ultrakonzervatív szalafista hitszónok több tucat híve próbált meg betörni, és gyújtópalackokat, illetve petárdákat hajított az épületre. Egyes hírek szerint a szélsőségesek megtámadták a Vafd pártlapjának szerkesztőségét is, amely a pártközpont tőszomszédságában található. Az ott tartózkodó rendőrök könnygázgránátokat vetettek be a szalafisták ellen, és csak nehezen sikerült feloszlatniuk a tömeget.

Az összetűzésben négyen megsebesültek, közöttük Fuad Badravi párttitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!